10 Μαρτίου 2021

Υποψήφιος στις εκλογές του Συνδέσμου Σωματείων Κλασσικού Αθλητισμού ο Βασίλης Οικονόμου


 

10/3/21

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ

(Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων)

Τριάντα έξι χρόνια  με χωρίζουν από αυτό το σκάμμα  στην Δράμα όταν κέρδισα τους Πανελλήνιους Παίδων στο Τριπλούν.  Σήμερα παρακολουθώ τον Αννίβα και τον Ρωμανό να δίνουν  τον δικό τους ωραίο αγώνα στον κλασικό αθλητισμό, χωρίς  να αφήνουν το διάβασμα και τις σπουδές τους.

Η υποχρέωσή μου απέναντι στα παιδιά μας, σε όλους τους νέους αθλητές, για ένα καλύτερο μέλλον του ελληνικού στίβου, όρισε την απόφασή μου για δράση και συμμετοχή.

Άλλωστε ο στίβος είναι η μεγάλη μου αγάπη. Γι αυτό θέτω υποψηφιότητα ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ. Στόχος μου να συνεισφέρω με την εμπειρία μου, τις γνώσεις μου και τις αξίες που υπηρετώ σε ένα νέο και δημιουργικό  κύκλο υπό την ηγεσία της Ολυμπιονίκης  και φίλης μου, Τασούλας  Κελεσίδου.

Μαζί με ένα πλήθος ικανών και άξιων συνεργατών και τη αξιοποίηση όλων των ανθρώπων του ελληνικού στίβου θέλουμε να σχεδιάσουμε και να πετύχουμε την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού.

Η μόνη προσωπική μου δέσμευση σε αυτή τη προσπάθεια είναι ότι ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου θα υπηρετήσω την ιδέα της διεκδίκησης  μιας μεγάλης διοργάνωσης  στην Μακεδονία μας, των  Πανευρωπαϊκών Αγώνων Στίβου  το 2028, στην Θεσσαλονίκη!

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους πιστεύοντας βαθιά ότι αξίζει τον κόπο να θέσουμε τον εαυτό μας στην υπηρεσία  ενός  οράματος που  θα αναγεννήσει τον Κλασικό Αθλητισμό της  πατρίδα μας!

Σύντομο βιογραφικό

Ο Βασίλης Οικονόμου έχει σπουδάσει Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Φυσική Αγωγή και Αθλητισμό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Είναι Διδάκτορας στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σήμερα διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα.

Μεγάλωσε μέσα σε μία αθλητική οικογένεια αφού ο ίδιος ήταν  Πανελληνιονίκης παίδων στο τριπλούν (1984) και μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου Εφήβων (1985),ενώ ο αδερφός του Γιάννης, ήταν  βαλκανιονίκης εφήβων (1987) στο βάδην και με πολλές πανελλήνιες νίκες. Στο ίδιο δρόμο βαδίζουν και τα δύο παιδιά του, τα οποία έχουν διακριθεί ήδη στις κατηγορίες παίδων, εφήβων.

Είναι εκλεγμένος Βουλευτής (2000-2021),

Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής (2019-2021),

Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το Φάρμακο(2018-2019)

Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας κ Νεολαίας της Βουλής  (2009-2010) και

 Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων(2000).Προηγούμενο
Επόμενο