10 Φεβρουαρίου 2020

Η Ε.Π.ΟΙ.Ω. βράβευσε 25 φοιτητές και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα


Μία ξεχωριστή κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης".
 Η αίθουσα γέμισε παιδικές φωνές και μελωδίες στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Πολυμελών Οικογενειών Ωρωπού. Σήμερα, η Ε.Π.ΟΙ.Ω. αριθμεί 200 οικογένειες με 1000 περίπου προστατευόμενα μέλη ενώ η κάθε οικογένεια έχει από 3 έως 12 παιδιά. Ο πρόεδρος κ Γιώργος Στεφανουδάκης, αφού καλωσόρισε όσους παρευρίσκονταν και ευχήθηκε Καλή και ευλογημένη Χρονιά, μίλησε για το Θείο δώρο της πολυτεκνίας, για την υψηλή του ευθύνη, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολυμελείς οικογένειες αλλά και για την "μυστική", όπως είπε χαρακτηριστικά, ομορφιά της πολύτεκνης οικογένειας. Ο πρόεδρος ανέφερε συγκεκριμένα: "...αυτός ο κόπος και η αγωνία, το ξενύχτι και η δυσκολία όλων εμάς των πολυτέκνων γονέων έχουν και τη χαρμόσυνη πλευρά τους, εκείνη της ζεστής αγκαλιάς, του χαμόγελου, του παιχνιδιού, της προόδου και των κοινών εμπειριών με τα παιδιά". Ο κ. Στεφανουδάκης αναφέρθηκε στη στήριξη που προσφέρουν απλοί συνάνθρωποί μας στις πολύτεκνες - πολυμελείς οικογένειες. Άνθρωποι που προσφέρουν ανιδιοτελώς, αθόρυβα και ανώνυμα την υλική και ηθική στήριξή τους. Το ίδιο συμβαίνει και με την εκκλησία που συνδράμει με πολλούς τρόπους τις πολύτεκνες οικογένειες. Ο πρόεδρος μίλησε, επίσης, για την ανάγκη οι πολύτεκνοι γονείς να δρουν συλλογικά και συντονισμένα, με ενότητα και διάθεση συνεργασίας προκειμένου να διεκδικήσουν καλή ποιότητα ζωής και την κατάλληλη στήριξη από την Πολιτεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλή ανατροφή και αγωγή των παιδιών. Ιδιαίτερο στίγμα στην εκδήλωση έδωσε η βράβευση των παιδιών πολυμελών οικογενειών που εισήχθησαν στις ανώτερες και ανώτατες σχολές το 2019 αλλά και η επίδοση του βραβείου "Μαρίας Σοφικίτη" στην πολύτεκνη μητέρα Χριστίνα Παπαδοπούλου-Αργυροπούλου. 



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολιτικά πρόσωπα, στελέχη της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου, εκπρόσωποι του τοπικού εκπαιδευτικού κόσμου και πρόεδροι συλλόγων.
 Τα παιδιά που βραβεύτηκαν είναι με αλφαβητική σειρά οι: 
Αθανασοπούλου Μαρία ‐ Άννα, Αντωνίου Φίλιππος, Αραβαντινός Νικόλαος, Βασιλειάδου Παρασκευή, Γουμένου Χριστίνα, Δανιά Μαρία, Δερμιτζάκης Παύλος, Δημητράκη Καλλιόπη, Καράβολου Μάρθα, Λεοντιάδου Μαρία, Μακρίδη Μαρία ‐ Ελένη, Μαστρογιαννοπούλου Άννα, Μήλα Παρασκευή, Παπαδημητρίου Νικόλαος, Πετσίνης Συμεών, Σκαρμούτσου Γεωργία, Σταμούλης Αθανάσιος, Στεφανουδάκης Χριστόδουλος, Σχίζα Γεωργία ‐ Αναστασία, Σχίζας Στυλιανός, Σωτηριάδη Μαργαρίτα, Φίλιος Γεώργιος, Χάρης Σωκράτης,  Χατζηθανάση Ευτυχία,  Χονδρός Δημήτριος 



Προηγούμενο
Επόμενο