9 Σεπτεμβρίου 2023

Προεκλογική καμπάνια με έξοδα των δημοτών!



Χθες συνεδρίαζε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ωρωπού στις 12:00. Λάβαμε τις εισηγήσεις για το τι καλούμαστε να αποφασίσουμε στις 11:29. Γιατί τις λάβαμε τελευταία στιγμή; Τα θέματα αφορούσαν αναμόρφωση του προϋπολογισμού, όπου προβλέπονται έξοδα ενημέρωσης και προβολής του Δήμου ποσού 10.000€. Εισφορά στο ΝΠΔΔ Πολιτισμού 20.000€ και έκτακτη επιχορήγηση για την ΚΕΔΩ, της τάξης των 65.000€ !

Έναν μήνα πριν τις εκλογές, αναρωτιόμαστε εάν αυτή η Δημοτική Αρχή έχει δείξει το χειρότερό της πρόσωπο ή εάν έπονται και άλλα. Άποψη μας είναι πως οι κωδικοί αυτοί δεν είναι τίποτε περισσότερο από κατασπατάληση δημοσίων πόρων για την αυτοπροβολή της Δημοτικής Αρχής εν όψει των εκλογών, παρά τις δικαιολογίες που προσπάθησε να προβάλλει ανεπιτυχώς ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ.

Καταγγέλλουμε ως συνδυασμός αυτή την ευτελή συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής που δεν σέβεται όχι μόνο τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά πρώτα από όλα υποτιμά τους συμπολίτες μας.

Ο νόμος δεν μας δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσουμε αρνητικά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επιλέξαμε να μην απέχουμε, διότι αφενός πιστεύουμε ότι η αποχή δεν είναι πολιτικά υπεύθυνη στάση καθώς έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες και αφετέρου διότι έπρεπε να καταθέσουμε τις απόψεις μας για το πολύ σοβαρό ζήτημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Παλατίων. Ωστόσο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρακτικές αυτές, υπεύθυνα αποχωρήσαμε από την σημερινή συνεδρίαση πριν την ψήφιση του θέματος που αφορούσε την έκτακτη επιχορήγηση της ΚΕΔΩ.

Είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό τα χρήματα των δημοτών να σπαταλούνται για την κάλυψη των προεκλογικών δαπανών του Δημάρχου. Δεν μας αξίζει αυτή η συμπεριφορά. Δεν μας αξίζει μια τέτοια Δημοτική Αρχή.

Το σίγουρο είναι ένα. Δεν πείθετε πια κανέναν. Η αδράνεια και η στασιμότητα 4 χρόνων δεν καλύπτεται με κανένα επικοινωνιακό σόου.

Δημήτρης Βελτανιώτης

Υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού

Επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΩΤΙΚΗ Πορεία»
Προηγούμενο
Επόμενο