11 Ιανουαρίου 2023

Με πανό διαμαρτυρίας υποδέχθηκαν τα Θεοφάνεια οι οικιστές της Ιπποκρατείου Πολιτείας



Ανήμερα των Θεοφανείων στην λίμνη Μπελέτσι ο ΣΟΙΠ με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων εξέφρασε τη διαμαρτυρία του "για την απραξία και αναποτελεσματικότητα του Δήμου της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης, απέναντι στις ανάγκες συντήρησης και αποκατάστασης μετά τη φωτιά της περιοχής μας." όπως αναφέρουν οι οικιστές. Σύμφωνα με τους κατοίκους:

"Αναρτήθηκαν αντίστοιχα πανό με τις διαμαρτυρίες μας. Ακόμα και οι λακούβες έγιναν… κόκκινες από ντροπή για την αδιαφορία..!!!
Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν και υποσχόμαστε ότι δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε αυτά που δικαιούμαστε ως πολίτες αυτού του τόπου!
Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στις προσπάθειες μας για να φτιάξουμε τον οικισμό μας όμορφο και βιώσιμο όπως του αξίζει!!!"

Ανάμεσα στις καταγγελίες των κατοίκων περιλαμβάνονται:

1) Tα καμένα ακόμη αμάζευτα παραμένουν τριγύρω. 2) O δρόμος -το κεντρικό οδικό δίκτυο- σκέτο ναρκοπέδιο από λακκούβες. 3) Tο επισκευασμένο τμήμα -πρόκληση- του δρόμου περίμενε τον κ. Πατούλη για εγκαίνια. 4) Σκουπίδια βρίσκονται σκόρπια δίπλα στη λίμνη. 5) Κάδος σκουπιδιών σε ρεματιά περίμενε και περιμένει να τον «περιμαζέψουν». 6) Ο Δήμαρχος Γ.Γιασημάκης απών από την τελετή, αν και προεκλογική περίοδος. 7)Η λίμνη σχεδόν άδεια από νερό μια και οι «αρμόδιοι του δήμου» έβαλαν πολύ αργά εμπρός την γεώτρηση για γέμισμα (όπως και στην φωτιά με σημαντική καθυστέρηση).








Κείμενο συμπολίτη μας:

ΦΕΤΟΣ (2023) ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΜΠΕΛΕΤΣΙ ΕΙΧΑΝ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ Μια αληθινή ιστορία Απολάμβανα τον πρωινό ύπνο μου - Θεοφάνεια γαρ - όταν η Σούλα με ξύπνησε. - Ξύπνα να πάμε με το παιδί στη λίμνη Μπελέτσι για το ρίξιμο του σταυρού, ετοιμάζω το παιδί, στις 12 γίνεται, θάναι ωραία γιατί άκουσα στο open τον δήμαρχο να λέει πως όλα τάχει φτιάξει μετά την φωτιά. - ΄Ασε με ρε Σούλα που θα τρέχω τώρα από το Χαλκούτσι στην Ιπποκράτειο για να δούμε τα ίδια και τα ίδια. Καλύτερο το κρεβάτι μου. - Θάναι η πρώτη φορά για το παιδί, θα φχαριστηθεί και θα ευλογηθεί, σήκω σου λέω και γρήγορα γιατί θάχει πολύ κόσμο και αμάξια.  Μπορείς να πεις όχι στα αφεντικά; Βαρυγκωμόντας ετοιμάστηκα και φύγαμε. Ανεβαίνοντας την ανηφόρα της Αγίας Τριάδας βλέπαμε τριγύρω μας όρθιους μαύρους από τη φωτιά κορμούς που συνέθεταν τοπίο κόλασης. Καλά από τον Αύγουστο του 21 πως και δεν είχαν μαζέψει αυτά τα καμένα δέντρα; Αλλά  πρόσεξα ένα φρεσκοστρωμένο τμήμα του δρόμου με εξαιρετικές διαγραμμίσεις. Είπα από μέσα μου μπράβο γι' αυτό στον δήμαρχο. ΄Όμως η φρεσκοστρωμένη άσφαλτος ήταν για ένα χλμ. περίπου μόνο, αμέσως δε μόλις τέλειωσε βλέπαμε δεκάδες λακκούβες κοκκινισμένες γύρω γύρω!! Σκέφτηκα πως ετοιμαζόντουσαν να τις κλείσουν με άσφαλτο και αυτές. Παρκάραμε και με τα πόδια ανεβήκαμε προς τη λίμνη. Μας υποδέχθηκε ένα πανό του Συλλόγου Οικιστών της Ιπποκρατείου πούγραφε "ΜΑΣ ΚΑΨΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΑΝΕ". Ακριβώς δε απέναντι από την εξέδρα των επισήμων ένα άλλο πανώ έγραφε "ΠΡΟΛΗΨΗ = ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ = ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ = ΑΠΡΑΞΙΑ".  Προσέξαμε στη συνέχεια σκουπίδια πολλά γύρω από τη λίμνη. Και το νερό στη λίμνη πολύ λίγο, λόγω της ανομβρίας. Και πάνω στο γεφυράκι που οδηγούσε στην εξέδρα των επισήμων άλλο πανώ έλεγε "ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ".  - Καλά ρε Σούλα, τί μούπες πως έλεγε ο δήμαρχος στο open; Από τους καμένους κορμούς, τα πανό, τις λακκούβες και τα σκουπίδια καταλαβαίνω πως ψέματα έλεγε. Με τα μάτια μας βλέπουμε πως όντως η περιοχή είναι εγκαταλειμμένη, είναι χάλια μαύρα. - Ε, καλά, νύν δήμαρχος και υποψήφιος δεν είναι; Αλήθειες θάλεγε; Στην τελετή  ο δήμαρχος δεν εμφανίστηκε, ίσως γιατί τον ειδοποίησαν ότι οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν και φοβήθηκε γιουχάισμα. Μόνο τον παλιό δήμαρχο είδα πάνω στην εξέδρα. - Σούλα, δεν φχαριστήθηκα που πήγαμε στη λίμνη. Είδα την εγκατάλειψη και δικαιολόγησα πλήρως την αγανάκτηση των κατοίκων. Καλά κάνουν και διαμαρτύρονται. - Και τί θα βγει, λες να τους λογαριάζουν;  - Δημοτικές εκλογές έρχονται και ας φροντίσουν να κάνουν αυτό που πρέπει. - Προδομένοι μιά ζωή"
Από τον κύριο ΑΘ





Προηγούμενο
Επόμενο