8 Ιανουαρίου 2023

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού τίμησε και φέτος το έθιμο της βασιλόπιτας


Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού έκοψε την δική της βασιλόπιτα, τηρώντας το έθιμο, το πρωί της Κυριακής, 8/1/2023. Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο Σεβασμιώτατος Μτροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος. Ο Πρόεδρος της Ο.Σ.Ω. Γιώργος Παναγόπουλος, εκ μέρους του διοικητικού Συμβουλίου, καλωσόρισε τον κόσμο στην καθιερωμένη κοπή της πίτας ευχόμενος υγεία, ευτυχία και ευημερία και τη νέα χρονιά που ξεκίνησε να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος με την προώθηση σημαντικών έργων υποδομής, καθολική προστασία του αστικού και περιαστικού Περιβάλλοντος, να τεθούν οι βάσεις για τη λειτουργική αναβάθμιση των οικισμών, την ανάδειξη των κοινοχρήστων και των ιστορικών χώρων, την προώθηση των σχεδίων πόλεως, την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, έτσι ώστε να υπάρξει και η προώθηση της επισκεψιμότητας στην ευρύτερη περιοχή και η ανάδειξη του Ωρωπού σε τόπο μόνιμης εγκατάστασης πληθυσμού αλλά και καθιέρωση ενός ισχυρού Δήμου, πρότυπο για την τοπική αυτοδιοίκηση.  Σήμερα, γίνονται από την Ομοσπονδία στοχευμένες παρεμβάσεις για το περιβάλλον και τα κοινωνικά προβλήματα, όπως πρόσφατα για το επικείμενο κλείσιμο των τραπεζών και  την ανάδειξη της  πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και πολλές ακόμα σημαντικές δράσεις, όπως  και παλαιότερα με κινητοποιήσεις, με  αγώνες  και τη συμμετοχή μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της μόλυνσης του Ασωπού και την προστασία της Δημόσιας Υγείας και το μεγαλύτερο Βιομηχανικό-επιχειρηματικό Πάρκο της επικράτειας που ετοιμάζεται στα Οινόφυτα-Σχηματάρι χωρίς καμία πρόβλεψη για την άμεση λειτουργία σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας των αποβλήτων τους. 


Η Ομοσπονδία, όπως είπε ο Πρόεδρος, θα ξεκινήσει το 2023 νομικές διαδικασίες χρησιμοποιώντας κάθε ένδικο μέσο και όλο το νομικό οπλοστάσιο να αποχαρακτηριστεί ο Ασωπός ποταμός το συντομότερο δυνατόν ως αποδέκτης των επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων, όπως χαρακτηρίστηκε το 1969, το μεγαλύτερο έγκλημα που συντελείται εδώ και 52 χρόνια εις βάρος του Ωρωπού, εις βάρος της Δημόσιας Υγείας των Ελλήνων πολιτών.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, ευχήθηκε Χρόνια πολλά, Καλή Χρονιά με υγεία και αισιοδοξία και η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την περσινή. Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιασημάκης ανέφερε πως ό,τι και να πούμε για τους αγώνες της Ομοσπονδίας είναι λίγο και αφιέρωσε το κομμάτι της βασιλόπιτας στον ιδρυτή της Ομοσπονδίας Χρήστο Παναγόπουλο και την Ομοσπονδία. 


Το παρόν έδωσαν οι βουλευτές -με την σειρά που προσήλθαν- Αντώνης Μυλωνάκης και Γιώργος Βλάχος. Παρούσα ήταν και η πρώην βουλευτής και Περιφερειακή σύμβουλος Ιωάννα Στεργίου. Στην εκδήλωση, επίσης, παρέστησαν: Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Σμέρος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ Άγγελος Χατζηιωάννου, ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Γαζβινιάν, ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης Γιώργος Αρμυριώτης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου μας κύριοι Π. Κιούσσης και Ν. Λούπης, ο πρώην Δήμαρχος και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θωμάς Ρούσσης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Διονύσης Καμπιώτης, ο πρώην Αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Φώτης Χρυσούλας, ο επίσης πρώην Αντιδήμαρχος και νυν σύμβουλος Δημήτρης Βελτανιώτης και ο πρώην αντιδήμαρχος Πέτρος Δέδες, ο επικεφαλής της Δημοτικής επιτροπής τουρισμού Παναγιώτης Πέππας, ο Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Αυλώνα και ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος Νώντας Δημητρίου, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαλκουτσίου Γιώργος Λιθαδιώτης, δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων, προσωπικότητες της τοπικής μας κοινωνίας.  





















































































Προηγούμενο
Επόμενο