27 Μαΐου 2022

Συνάντηση του Δημάρχου Ωρωπού με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για το τμήμα Ασφαλείας Καλάμου

 

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με τη μεταφορά του Τμήματος Ασφαλείας από τον Κάλαμο στον Ωρωπό.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο όπου ο Γιώργος Γιασημάκης διατύπωσε την αντίθεση της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής κοινωνίας στη σχεδιαζόμενη μεταφορά και παρουσίασε σειρά επιχειρημάτων που υποστηρίζουν όχι μόνο το συγκεκριμένο αίτημα αλλά και την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή. Ο Υπουργός έδειξε κατανόηση και παρέπεμψε τον Δήμαρχο Ωρωπού στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα με τον οποίο έγινε συνάντηση το μεσημέρι της Παρασκευής 27/5.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: «Έθεσα στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. τα προβλήματα αστυνόμευσης που υπάρχουν στο Δήμο μας και πως μια επιπλέον μείωση των Αστυνομικών Τμημάτων θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και θα γεμίσει ανησυχία τους πολίτες. Εξήγησα επίσης πως δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε κάτι τέτοιο και πως υπάρχει άμεση ανάγκη ανάκλησης της απόφασης και λήψης μέτρων πρόσθετης αστυνόμευσης για την περιοχή μας. Ο κύριος Σκούμας άκουσε με προσοχή τις θέσεις μας και δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα, για την άμεση ανταπόκριση. Αναμένοντας τις όποιες αποφάσεις, δεν εφησυχάζουμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτό που δικαιούμαστε».

https://www.facebook.com/oropos.gov.gr

Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού

Προηγούμενο
Επόμενο