14 Νοεμβρίου 2018

Παραπολιτικά και παραλειπόμενα


Φημολογείται πως...
Την περασμένη Δευτέρα, 12/11/2018 στις 6 το απόγευμα, συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής με θέματα που αφορούσαν και στις δημοτικές εκλογές. Μάλιστα οι φήμες λένε πως τέθηκε σε ψηφοφορία πρόταση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ωρωπού για στήριξη στις δημοτικές εκλογές του νυν Δημάρχου κ. Ρούσση. Απόφαση στήριξης που είχε παρθεί κατά πλειοψηφία από την τοπική Οργάνωση Μελών του κόμματος. Η πρόταση δεν εγκρίθηκε από τη Νομαρχιακή με 15 ψήφους κατά και 2 λευκά, ενώ αναμένονται και τα νέα για τις αποφάσεις στήριξης της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Καπανδριτίου. 

"Είναι πικρό να ακούμε και σχολιανά"...
"Ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο γεμάτο αρουραίους επισκευάσαμε" είπε ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κ. Γιώργος Μαντάς για τον χώρο του Ειδικού Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είπε επίσης, και εδώ θα του δώσουμε κι ένα δίκιο, πως δεν μπορούν να παραχωρηθούν κτίρια ατελείωτων τετραγωνικών μέτρων για 10, 20 ή 30 μαθητές. Το κτίριο που επισκεύασε η Σχολική Επιτροπή είναι έτοιμο να λειτουργήσει από τις 15 Οκτωβρίου. Ακόμα και η επίπλωση του γραφείου του διευθυντή έτοιμη είναι. Το παραπολιτικό στην ιστορία είναι οι φήμες πως το κτίριο που επισκεύασε ο κ. Μαντάς ήταν σε τόσο άθλια κατάσταση που η Επιτροπή κυριολεκτικά "ξεπαραδιάστηκε" με αποτέλεσμα να περιμένει πώς και πώς νέα χρηματοδότηση για να καλυφθούν άνετα οι ανάγκες των υπόλοιπων σχολείων του Δήμου.

 Μεταξύ σοβαρού και αστείου...
 Δημόσια πρόταση κατέβασε ο Νώντας Δημητρίου να αρθεί το ιατρικό απόρρητο όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου "για να δούμε τι χάπια παίρνει ο καθένας", όπως είπε χαρακτηριστικά. Αφορμή, όπως ανέφερε και ο ίδιος στο Δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης, η επανειλημμένη (και προσβλητική) εντός και εκτός πρακτικών του συμβουλίου προτροπή του δημάρχου προς τον κ. Δημητρίου να παίρνει τα χάπια του. Αιτία για τις προτροπές του Δημάρχου οι έντονες παρεμβάσεις που κάνει συχνά στα συμβούλια ο κ. Δημητρίου. Ο Δήμαρχος αποδέχτηκε την πρόταση για άρση του ιατρικού απορρήτου και εμείς συμπληρώνουμε πως δεν έχει σημασία ποιος παίρνει και τι χάπια, αλλά αυτά να έχουν θετική επίδραση -μεταξύ άλλων- στη λειτουργία των θεσμών και του Δήμου.
Προηγούμενο
Επόμενο