8 Ιανουαρίου 2021

"Αδιάφορο το Υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα της Βορειοανατολικής Αττικής"




Αθήνα 8 Ιανουαρίου 2020



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αναπάντητη έμεινε η ερώτηση του Βουλευτή Αν. Αττικής, Πάνου Σκουρολιάκου, για την δημιουργία Κέντρου Αναφοράς Covid-19 στον Δήμο Ωρωπού προς τον Υπουργό Υγείας.

Η ερώτηση είχε βασιστεί στην επίσκεψη του βουλευτή στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας του Δήμου Ωρωπού (Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και Τοπική Μονάδα Υγείας Ωρωπού) την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου. Εκεί, σύσσωμο το ιατρικό προσωπικό αλλά και πολίτες της περιοχής είχαν τονίσει ότι σε έναν Δήμο που οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας καλούνται να εξυπηρετήσουν περίπου πενήντα χιλιάδες κατοίκους (διότι το κέντρο Υγείας Καπανδριτίου εξυπηρετεί κατοίκους από τρεις δήμους της Βορειοανατολικής Αττικής) δεν υπάρχει δυνατότητα να πραγματοποιηθούν μαζικά τεστ covid – 19. Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι να καταφεύγουν σε ιδιωτικά εξεταστικά κέντρα και να αναγκάζονται να καταβάλουν υψηλό οικονομικό τίμημα. Και μάλιστα σε μία περίοδο που οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας είναι εμφανείς στην Ελληνική Κοινωνία.

Οι δε εργαζόμενοι στο Κ.Υ. Καπανδριτίου είχαν αναφέρει πως το 24ωρο πρόγραμμα του Κέντρου Υγείας εξυπηρετείται οριακά καθώς υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αντίστοιχα, στην Τοπική Μονάδα Υγείας Ωρωπού οι εργαζόμενοι είχαν αναφέρει πως παρ’ όλο που η ΤΟΜΥ Ωρωπού εξυπηρετεί πάνω από δέκα χιλιάδες κατοίκους του Δήμου, αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό (ειδικότερα σε παθολόγο, καρδιολόγο και ορθοπεδικό) και δεν μπορεί να λειτουργήσει σε 24ωρη βάση αλλά μόνο από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, ενώ δεν διαθέτει και μικροβιολογικό εργαστήριο.

Η αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας αποδεικνύει έμπρακτα ότι δεν ενδιαφέρεται για την υγεία του κάθε πολίτη αλλά για την επικοινωνία μιας θλιβερής κι επικίνδυνης παραποίησης της πραγματικότητας.

Πάνος Σκουρολιάκος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αν. Αττικής



Προηγούμενο
Επόμενο