9 Ιανουαρίου 2021

Λίγο πριν το κουδούνι, επείγοντα προβλήματα για το Δημοτικό Σχολείο Σκάλας & Ν. Παλατίων


Ανοίγουν για δεύτερη φορά φέτος τα σχολεία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων σύμφωνα, πάντα, με όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος γονέων του σχολείου. Μάλιστα, σε βίντεό τους τα μελη του Συλλόγου καλούν τον Δήμο Ωρωπού να αναλάβει τις ευθύνες του για την εξασφάλιση της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών. 
Τα επείγοντα προβλήματα είναι:

Η καθίζηση σε σημείο του κτιρίου. Ο τοίχος έχει υποχωρήσει και το δάπεδο έχει πάθει ζημιές.



 
Το φουγάρο της καμινάδας του καυστήρα είναι έτοιμο να πέσει αφού έχει φύγει το τσέρκι που το συγκρατεί 




Προβλήματα και ανεπάρκεια στην καθαριότητα αφού για 300 μαθητές υπάρχουν μόνο δύο καθαρίστριες, μία για το ημερήσιο και μία για το ολοήμερο. 

  Oι πλάκες του πεζοδρομίου έξω από την είσοδο του σχολείου είναι σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα, όπως τονίζουν τα μέλη του Συλλόγου, πολλά παιδιά και γονείς να έχουν πέσει και να έχουν χτυπήσει σε αυτό το σημείο.  


Έλλειψη διαγραμμίσεων μπροστά στο σχολείο. Ό,τι έχει γίνει ως προς αυτό το κομμάτι, έχει γίνει από τον Σύλλογο.

 Η Αίθουσα πληροφορικής δεν έχει πρόσβαση σε παράθυρα παρά μόνο σε παράθυρα οροφής. Όπως ανέφερε ο κ Λουπάτατζης "τα παράθυρα είναι πάνω από τα κεφάλια των παιδιών και δυστυχώς είναι  κατασκευασμένα από το παλιό σιδερένιο πλαίσιο με το μονό τζάμι. Αντιλαμβάνεστε όλοι σε έναν αέρα την επικινδυνότητα"

 30 μαθητές  δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση λόγω έλλειψης απαραίτητου εξοπλισμού. Ο  Δήμος κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου, σύμφωνα πάντα με το βίντεο, απάντησε πως δεν έχει την δυνατότητα να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες. Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με δωρεές από την κοινωνία του Ωρωπού.

 Οι βρύσες που πίνουν νερό τα παιδιά είναι σε κακή κατάσταση. Ο Σύλλογος πέρα από την επισκευή τους ζητά από τον Δήμο ανάλυση νερού από τις βρύσες του σχολείου όπως ορίζεται με βάση την Ευρωπαϊκή οδηγία.

Το σχολείο δεν έχει επαρκή πυρασφάλεια. 

 Υπάρχουν κι άλλα προβλήματα που δεν είναι τόσο άμεσα θα πρέπει, όμως, με χρονοδιάγραμμα να επιλυθούν και αυτά:  
 Έλεγχος των κτηρίων από μηχανικό, ανακαίνιση στις τουαλέτες των δασκάλων καθώς και αποκατάσταση ζημιών στις τουαλέτες μαθητών, καζανάκια, κλειδαριές για τις πόρτες, βάψιμο των κτιρίων,  επισκευή της μόνωσης στην ταράτσα του κεντρικού κτηρίου όπου έχουν δημιουργηθεί φθορές, φροντίδα των κερκίδων και του γηπέδου για να μη γίνονται ατυχήματα, επισκευή της σιδερένιας συρόμενης πόρτας επί της οδού Γεννηματά, αλλαγή κουφωμάτων για περισσότερη μόνωση και πολλά ακόμα. Σύμφωνα με τον Σύλλογο, τα προβλήματα είχαν κατατεθεί στο Δήμο πριν το Σεπτέμβρη που άνοιξαν τα σχολεία. 
 
Εδώ το video:


Προηγούμενο
Επόμενο