1 Φεβρουαρίου 2024

Συνεργασία του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας με την Κινηματογραφική λέσχη Σκάλας Ωρωπού

Σύμφωνα με το Τσέχικό Κέντρο Αθήνας:΄

 "Η νέα συνεργασία του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας με την Κινηματογραφική λέσχη Σκάλας Ωρωπού θα ξεκινήσει χαρούμενα με μια από τις πιο επιτυχημένες τσεχικές κωμωδίες, με τον συμπαθέστατο πρωταγωνιστή Ντάλιμπορ και το θρυλικό τσεχικό όχημά του Velorex.

  • Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 - 18:30
  • Café El Pueblo - Μακρόπουλο Ωρωπού
  • είσοδος ελεύθερη 
  • με ελληνικού υπότιτλους

Με χαρά διευρύνουμε τις επαφές μας με τις κινηματογραφικές λέσχες ανά την Ελλάδα και αυτήν τη φορά ανοίγουμε δίαυλο συνεργασίας με τον Ωρωπό με στόχο την καλύτερη γνωριμία των μελών και φίλων της τοπικής λέσχης με τον τσεχικό κινηματογράφο, την τσεχική αίσθηση του χιούμορ, τη νοοτροπία και την κουλτούρα. Για την πρώτη προβολή επιλέξαμε μία ταινία, που έχει ριζώσει βαθιά μέσα στις καρδιές όλων των Τσέχων και μετά την ελληνική πρεμιέρα της στην Αθήνα τον Ιανουάριο 2024, είναι ξεκάθαρο, ότι έχει μεγάλη επιτυχία και στο ελληνικό κοινό.

ΤΡΕΞΕ, ΓΚΑΡΣΟΝ, ΤΡΕΞΕ! (Vrchní, prchni! / 1980, 85’)

Σκηνοθεσία: Λάντισλαβ Σμόλιακ / σενάριο: Ζντένεκ Σβέρακ / πρωταγωνιστούν: Γιόσεφ Άμπρχαμ, Λίμπουσε Σαφράνκοβα, Ζντένεκ Σβέρακ κ.ά.

Ο θησαυρός της τσεχικής κινηματογραφίας, μια από τις καλύτερες κωμωδίες των δεκαετιών '70 και '80. Ο απόλυτα συμπαθής ήρωας, ο Ντάλιμπορ, ζει στο χείλος της μεσήλικης ηλικίας και γονατίζει υπό το βάρος της βαρετής πραγματικότητας. Την ημέρα είναι ένας απαρατήρητος βιβλιοπώλης, που πάσχει από χρόνια εμμονή με τις γυναίκες, ενώ τα βράδια κάνει «υπερωρίες», αφού ανακαλύπτει τυχαία, ότι με ένα καλό βραδινό κοστούμι μοιάζει με σερβιτόρο και μπορεί να εισπράττει τους λογαριασμούς από τους ανυποψίαστους πελάτες. Ως ψεύτικος σερβιτόρος γίνεται ο φόβος και ο τρόμος των τσεχικών εστιατορίων

Η πλοκή έχει πολλές επιτυχημένες σκηνές και ατάκες που γρήγορα έγιναν δημοφιλείς σε όλη τη χώρα. Οι απάτες του ήρωα αντανακλούν κατά κάποιον τρόπο την κοινωνική ατμόσφαιρα της σοσιαλιστικής περιόδου με τον πρωταγωνιστή να ξεχωρίζει με τη λαμπρή ερμηνεία του. Η ταινία έλαβε 7 πρώτα βραβεία σε τσεχικά και διεθνή φεστιβάλ κωμικών ταινιών 1981-85 (Γαλλία, Βουλγαρία, Τσεχοσλοβακία)."


ΠΗΓΗ: "Τρέξε, γκαρσόν, τρέξε!" στη Σκάλα Ωρωπού

Προηγούμενο
Επόμενο