5 Φεβρουαρίου 2024

Παραίτηση βόμβα του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ωρωπού


Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ωρωπού Θεόδωρος Κωστόπουλος. Ο κ. Κωστόπουλος στέλεχος της παράταξης του Δημάρχου κ. Γιασημάκη από το 2019, ανέλαβε την προεδρία του Λιμενικού Ταμείου Ωρωπού το 2020 και σήμερα αποχωρεί με καταγγελίες. Παρακάτω η επιστολή παραίτησης: 

"Με την ανάληψη των καθηκόντων μου και της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Ωρωπού ως Πρόεδρος τον Ιούλιο του 2020, κλήθηκα να αντιμετωπίσω προβλήματα και να διαχειριστώ δυσλειτουργίες που επί σειρά ετών παρέμεναν άλυτα και εμπόδιζαν την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Λ.Τ, πολλών εξ’αυτών δε ήταν ιδιαίτερα σοβαρά, όπως:
 • H έλλειψη διαχειριστικής νομιμότητας και στις τρεις Λιμενικές μας Εγκαταστάσεις
 • Ατελή ή μη θεσμοθετημένα όρια χερσαίων και θαλάσσιων ζωνών
 • Έλλειψη περιβαλλοντικής αδειοδότησης
 • Έλλειψη Γενικού Αναπτυξιακού Σχεδιασμού χερσαίας ζώνης λιμένα Ωρωπού, Αγ. Αποστόλων Καλάμου και Χαλκουτσίου
 • Ανεκμετάλλευτοι πόροι από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
 • Απουσία νέων χρηματοροών
 • Στασιμότητα υλοποίησης χρηματοδοτούμενου έργου από το 2015 (αποκατάσταση ανοδομής λιμενοβραχύωνα Αγ. Αποστόλων Καλάμου)
 • Χαμηλό εισπρακτικό ποσό τακτικών εσόδων
 • Υφιστάμενες οφειλές προς το Δημόσιο, Υπηρεσίες και Ιδιώτες
 • Ανείσπρακτες οφειλές από χρήστες του Λιμενικού Ταμείου
 • Μη ολοκλήρωση κατάρτισης των Οικονομικών Καταστάσεων και των αντίστοιχων Απολογισμών από το έτος 2013 και άλλα πολλά ….
Σήμερα, έπειτα από μέγιστη προσπάθεια και δουλειά, καταφέραμε να επιλύσουμε το μεγαλύτερο μέρος των ανωτέρω ζητημάτων και να δρομολογήσουμε τη διευθέτηση των υπολοίπων, έχοντας εξασφαλίσει στο μέγιστο όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου αλλά και την σημαντική εξέλιξή του προς όλες τις κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα το Λιμενικό Ταμείο Ωρωπού να βρίσκεται έπειτα από πολλά έτη σε τροχιά ανάπτυξης παράγοντας ουσιαστικό έργο.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, ο κ. Δήμαρχος Ωρωπού, με τη στάση που διατηρεί έναντι του Λιμενικού Ταμείου (πιθανόν για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων), το θέτει σε στασιμότητα και μάλιστα σε μία καθοριστική περίοδο που βρίσκονται σε εξέλιξη έργα, ανοιχτοί Δημόσιοι Διαγωνισμοί, Χρηματοδοτήσεις, κ.ά.

Στη θητεία μου αυτή ως Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ξεπέρασα εαυτόν προκειμένου να θέσω τα θεμέλια της εξελικτικής και παραγωγικής πορείας του Λιμενικού Ταμείου, με κύριο μέλημά μου την πρόοδο, την ομαλή λειτουργία και την ανάπτυξη του.

Όπως είναι αναμενόμενο, τόσο η προσωπικότητά μου όσο και η σημαντική προσωπική προσπάθεια και σκληρή δουλειά που έχω καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια, δε μου επιτρέπουν να διατηρήσω παθητική στάση και να αποδεχθώ την κατάσταση αυτή, φοβούμενος ότι το Λιμενικό Ταμείο θα επιστρέψει στα χρόνια του παρελθόντος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!!!

Για αυτούς τους λόγους, με την παρούσα δηλώνω την Παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ωρωπού.


Εύχομαι ο/η νέος/α Πρόεδρος να επιδείξει τον ίδιο ζήλο και όραμα για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και να συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία !"


Με εκτίμηση,


ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Προηγούμενο
Επόμενο