24 Δεκεμβρίου 2023

Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο

 ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΩΠΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΩΝ 12 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ


Στο κλειστό γυμναστήριο των Νέων Παλατίων πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, των δημοτικών συμβούλων, των προέδρων και των συμβούλων των 12 Δημοτικών Κοινοτήτων όπως προέκυψαν από τις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Στην ακολουθία της ορκωμοσίας του Δημάρχου Ωρωπού και των Συμβούλων χοροστάτησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ.Κύριλλος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας πλαισιούμενοι από τους σεβαστούς πατέρες των ενοριών του Δήμου Ωρωπού. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ωρωπού όρκισε τους συμβούλους που επέλεξαν τον πολιτικό όρκο.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης στην ομιλία του αρχικά ευχαρίστησε τους πολίτες που τον ψήφισαν ώστε να γίνει ο πρώτος δήμαρχος που εκλέγεται δεύτερη φορά ώστε να συνεχίσει το έργο του. Ευχαρίστησε και όσους έκαναν διαφορετική επιλογή τονίζοντας πως ο τόπος χρειάζεται όλες τις δυνάμεις και πάνω απ΄ όλα χρειάζεται ενότητα και ομαδική προσπάθεια. Ευχήθηκε επίσης όλοι οι σύμβουλοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για το καλό του τόπου. Τόνισε την ανάγκη γόνιμης και ουσιαστικής αντιπολίτευσης και δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει έργα και μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τον τόπο αξιοποιώντας παράλληλα κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για το συμφέρον των πολιτών και την πρόοδο του τόπου. Ευχαρίστησε την οικογένεια του, τους συνεργάτες του, τους υποψήφιους του Συνδυασμού, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζομένους του Δήμου Ωρωπού για το ζήλο και την προσφορά τους. «Είναι μεγάλη τιμή, αλλά παράλληλα και μεγάλη ευθύνη, να ορκίζομαι Δήμαρχος Ωρωπού για δεύτερη φορά. Συνεχίζουμε μαζί, με αποφασιστικότητα, με τιμιότητα, με σεβασμό και με την βεβαιότητα πως τα καλύτερα έρχονται, για τον Δήμο Ωρωπού και τους κατοίκους του. Σας ευχαριστώ από καρδιάς», είπε χαρακτηριστικά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξεως του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μάνος Λογοθέτης, οι δήμαρχοι Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, Φυλής Χρήστος Παππούς, Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, αξιωματικοί του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο πρώην δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, πρώην πρόεδροι Κοινοτήτων, ο πρόεδρος του ΣΥΝΠΑ Βασίλης Λαζάρου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού Γιώργος Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού Γιώργος Παπαγεωργίου, ο γνωστός γυναικολόγος - μαιευτήρας Κωνσταντίνος Πάντος, o παγκόσμιος πρωταθλητής της σκοποβολής Μάκης Μίτας, πρόεδροι και μέλη συλλόγων και φορέων και πλήθος πολιτών.

Τις πρώτες μέρες του 2024 προβλέπεται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τις δημαιρεσίες (εκλογή προεδρείου Δ.Σ.).

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Προηγούμενο
Επόμενο