20 Σεπτεμβρίου 2023

Γιατί απορρίφθηκε το αίτημα της "Ενωτικής Πορείας". Τι ανακοίνωσε ο Δ. ΒελτανιώτηςΗ αρχική απόρριψη της συμμετοχής του Συνδυασμού "Ενωτική Πορεία" στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 από το Πρωτοδικείο Αθηνών έγινε λόγω εκπρόθεσμης και μη ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής. Στις 20 Σεπτεμβρίου 2023, συνεδρίασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με θέμα την ένσταση που υπέβαλε ο Συνδυασμός στην παραπάνω απόφαση. Η αιτιολογία της ένστασης ή αλλιώς "αίτησης μεταρρυθμίσεως", όπως λέγεται, της αρχικής απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών ήταν πως δεν κατάφερε να κατατεθεί εμπρόθεσμα η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στις εκλογές, λόγω ανωτέρας βίας. Σύμφωνα με την αιτιολογία που παρέθεσε ο Συνδυασμός, το πρόσωπο που είχε επιφορτιστεί με την κατάθεση της αίτησης συμμετοχής αντιμετώπισε πρόβλημα τεχνικής φύσεως με το δίκτυο internet. Το Πρωτοδικείο δεν αποδέχτηκε τον παραπάνω λόγο ως ανωτέρα βία παρά το γεγονός ότι έγινε αυτοψία και διαπιστώθηκε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυο στη συγκεκριμένη τηλεφωνική γραμμή. Το σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι αφενός θα μπορούσαν τα δεδομένα να έχουν μεταφερθεί σε ένα διαφορετικό δίκτυο και να γίνει εκεί η αίτηση, και αφετέρου τα πιστοποιημένα πρόσωπα-χρήστες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ήταν πάνω από ένα και ως εκ τούτου η δήλωση θα μπορούσε να υποβληθεί από το άλλο πρόσωπο σε διαφορετική γραμμή τηλεφώνου. Το σκεπτικό του Δικαστηρίου δεν αποδέχθηκε επίσης το γεγονός πως η αίτηση συμμετοχής του Συνδυασμού υποβλήθηκε εγγράφως την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου και όχι τις προηγούμενες εργάσιμες μέρες αμέσως μετά τη διαπίστωση του προβλήματος, δηλαδή την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου. 

 Ο Δημήτρης Βελτανιωτης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Θέλω να σας ενημερώσω πως σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου ο συνδυασμός μας "ΕΝΩΤΙΚΗ Πορεία" τίθεται εκτός της εκλογικής αναμέτρησης της 8ης Οκτωβρίου, λόγω ενός τεχνικού σφάλματος κατά την ηλεκτρονική δήλωση των υποψηφιοτήτων. Από την ημέρα της ανακήρυξης των συνδυασμών συμβουλευτήκαμε τους αρμόδιους και προβήκαμε στις απαραίτητες θεσμικές ενέργειες.
Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη για ο,τι συνέβη. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη στους 140 ανθρώπους που είχαν αποφασίσει να βάλουν το όνομα τους δίπλα από το δικό μου ως Υποψήφιοι, ως συνεργάτες στην ενωτική μας πορεία για να αλλάξουμε τον Ωρωπό.
Θέλω ακόμη να ζητήσω συγγνώμη στα μέλη, τους φίλους, τους υποστηρικτές και σε όσους συμπολίτες μας εμπιστεύτηκαν το όραμα μας, ταυτίστηκαν με τις ιδέες μας και πίστεψαν στην προσπάθεια μας να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό στον τόπο μας.
Όσον αφορά τον συνδυασμό μας και τη θέση μας για την επόμενη ημέρα των επερχόμενων εκλογών. Θα συγκληθεί ολομέλεια του συνδυασμού προκειμένου να αποφασιστεί η στάση μας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.
Σε ο,τι αφορά εμένα. Όπως είχα τονίσει και σε συνεντεύξεις μου, θα συνεχίσω την ενασχόληση μου με τα κοινά. 
Συνεχίζω να είμαι δίπλα σας, στους φίλους και στους συνεργάτες με χαρά και υπερηφάνεια
Ήμουν, είμαι και θα είμαι και την επόμενη ημέρα ενεργός πολίτης. Πάντα θα είμαι πρόθυμος να βοηθήσω, να συνεργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις όπου μου ζητηθεί για το καλό αυτό του τόπου.

Δημήτρης Βελτανιώτης
Επικεφαλής της "ΕΝΩΤΙΚΗΣ Πορείας"
    
Προηγούμενο
Επόμενο