24 Σεπτεμβρίου 2023

Του Επικοινωνιολόγου το κάγκελο.

 Και συ λοιπόν. Στέκεις βουβός με τόσες παραιτήσεις Από φωνή Από τροφή Από άλογο Από σπίτι Στέκεις απαίσια βουβός σαν πεθαμένος Ελευθερία ανάπηρη πάλι σου τάζουν

Μιχάλης Κατσαρός «Υστερόγραφο»

Ο Νίκος Παύλου είχε όλα τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου επαγγελματία, άρχοντας στην περιοχή του, λίγο μεσίτης, λίγο κατασκευαστής , λίγο μπίζνες με μεταπτυχιακά από το πολυτεχνείο στις κατασκευές, γραφείο σχεδιασμένο με την τελευταία λέξη του design σε πέτρινο παραδοσιακό οίκημα ,το βιογραφικό του ήταν πλούσιο αλλά ένιωθε πως κάτι του έλειπε.

‘Ενας από τον κύκλο του, του έβαλε την ιδέα να ασχοληθεί με την πολιτική. Αυτό ήταν τελικά το οποίο του έλειπε. Φαντάστηκε τον εαυτό του στο Δημοτικό Συμβούλιο να αγορεύει ικανοποιήθηκε από την εικόνα αυτή και άναψε ένα πούρο ενώ τράβηξε πίσω την ακριβή δερμάτινη πολυθρόνα, έβαλε τα πόδια πάνω στο γραφείο ένα δαχτυλιδάκι καπνού δημιούργησε ένα στεφάνι σαν να αγιοποιήθηκε. Ξαφνικά έσβησε το πούρο βίαια, έριξε μία γρήγορη ματιά στο πανάκριβο ρολόι του, ήταν σχεδόν μεσάνυχτα, αυτό δεν τον εμπόδισε να πάρει στα χέρια του το smartphone και να καλέσει έναν τύπο τον οποίον τον είχε γνωρίσει πριν λίγο καιρό απροσδιορίστου επαγγέλματος. Λίγο διοργανωτής πάρτι, λίγο ηθοποιός, λίγο έγραφε, λίγο έκανε ραδιοφωνικές εκπομπές και κυρίως πολύ σελέμπριτυ «πρώτη μούρη» στα κοσμοπολίτικα περιοδικά.

-Πάνο κάνεις δημόσιες σχέσεις; ο Παύλου είμαι.

- Ναι

-Δηλαδή είσαι επικοινωνιολόγος !Θέλω να με αναλάβεις κατεβαίνω στις εκλογές .Αύριο σε περιμένω στο γραφείο μου. Καληνύχτα.

Έκλεισε το τηλέφωνο, Την άλλη μέρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση και σε λίγες μέρες ήρθαν οι προτάσεις:

Να πάρεις σκυλάκι κι έτσι θα κερδίσεις τους ζωόφιλους.

Να ψωνίζεις στη λαϊκή και να φωτογραφίζεσαι να ανεβάζεις τις φωτογραφίες στο Facebook και στο Ιnstagram και στο Τικ Τοκ έτσι θα κερδίσεις τους νέους.

Να βαφτίσεις δυό τρία παιδάκια ,με μεγάλο σόι.

Να πηγαίνεις και στην εκκλησία ,θα κερδίσεις τους καλούς χριστιανούς δεν έχει σημασία που δεν πιστεύεις σε τίποτα, και να κουβαλάς την εικόνα στις περιφορές.

Να πηγαίνεις στο γήπεδο έτσι θα κερδίσεις στους φιλάθλους, καλύτερα στον Ολυμπιακό έχει πολλούς οπαδούς, αλλά και την τοπική ομάδα.

Να πηγαίνεις σε καταστροφές, φωτιές, σεισμούς, λιμούς, καταποντισμούς, έτσι θα κερδίσεις όλους τους ψήφους αυτών των αναξιοπαθούντων. Πρόσεχε όμως εκεί μην σου ξεφύγει κανένα χαμόγελο. Να είσαι πάντα καθαρός με πουκάμισο και παπούτσι γυαλισμένο.

Να πηγαίνεις σε μπουζουξίδικα να μάθεις να χορεύεις ζεϊμπέκικο, θυμήσου τον Ανδρέα Παπανδρέου όλοι για το ζεϊμπέκικο του ,μιλάνε.

Να πηγαίνεις σε όλες τις γιορτές της τσικουδιάς, της φράουλας, της φακής. Σκέψου πόσοι πάνε.

Να τουιτάρεις συχνά, να γράφεις εξυπνακίστικες ατάκες επί παντός επιστητού.

Να προμηθευτείς ειδικά αξεσουάρ και να τα φοράς αναλόγως της περίστασης, αεροπορικό μπουφάν, γυαλιά διασωστών, φωσφοριζέ γιλέκα.

Γίνε μέλος σε συλλόγους.

Κόβε πίτες διάλεξε ομάδες, συντεχνίες οι οποίες αλωνίζουν στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου και συντάξου μαζί τους για να κερδίσεις ψήφους.

Πήγαινε σε γάμους βαφτίσεις κηδείες και κυρίως μνημόσυνα όλοι θέλουν συμπαράσταση στη θλίψη τους.

Δες βίντεο με τον Ανδρέα Παπανδρέου και προσπάθησε να τον μιμηθείς και τέλος να εμφανίζεσαι στην τηλεόραση.

Να κάνεις και μερικά μαθήματα πώς να σταθείς στο γυαλί, απίθανο πράγμα η τηλεόραση!

Απλό είναι με τούτες και με εκείνες τις συμβουλές ο Παύλου άρχισε τον προεκλογικό αγώνα το πιθανότερο είναι να εκλεγεί.

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει.

Τι κοινό έχουν η καλλίπυγος δεσποινίς στην πόρτα ενός μπαρ, ο τσολιάς στα Βλάχικα στη Βάρη ο όποιος προσπαθεί να πείσει τον κόσμο να εισέλθει στη χασαποταβέρνα και ο επικοινωνιολόγος Πάνος ;

Απάντηση και οι τρεις δεν έχουν ουδεμία σχέση με την επικοινωνία. Ποια η διαφορά τους ; Ο επικοινωνιολόγος είναι το πρώτο πούλι μιας σειράς ντόμινο που πέφτουν εξευτελίζοντας και απαξιώνοντας την πολιτική.

Η λύση η ποινικοποίηση της μη τήρησης των προεκλογικών υποσχέσεων.

(Οποιοσδήποτε συνειρμός γίνεται με ευθύνη του αναγνώστη)

Αφίδνες 25 ΣΕΠ 2023

Το κείμενο γράφτηκε ενώ ακουγόταν το τραγούδι της Καίτης Γαρμπή «Το κάτι που έχεις»

Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος είναι καθηγητής επικοινωνιολόγος ,

Πρόεδρος του ΚΣ Αφιδνών και

υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού με την παράταξη «Προοπτική για τον Ωρωπό»Προηγούμενο
Επόμενο