29 Σεπτεμβρίου 2023

Δημήτρης Κιούσης: "στρατηγός στον Δήμο θα είναι ο πολίτης"


Το βασικό του όραμα, και πλάνο διοίκησης παρουσιάζει αυτές τις μέρες στις ομιλίες του ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού με την "Προοπτική για τον Ωρωπό", Δημήτρης Κιούσης. 

"Πάντα λέω την αλήθεια, πάντα λέω αυτό που πιστεύω. Σήμερα δώσατε το μήνυμα ότι είμαστε νικητές" τόνισε στην ομιλία των εγκαινίων του εκλογικού του Γραφείου ο υποψήφιος Δήμαρχος, ενώ επισημαίνει πως δεν ζητά από τους πολίτες να του δώσουν λευκή επιταγή. "Σε αυτό το Δήμο θα συναποφασίζουμε. Αυτό, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στα έργα. Σύνθημά μας είναι: τα αλλάζουμε όλα, σχεδιάζουμε το μέλλον. Θα θέσουμε ανάχωμα απέναντι στη διαφθορά. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά έχω τόση δύναμη που θα το καταφέρω".  
 "Για να πετύχεις την αλλαγή πρώτα από όλα πρέπει να έχεις όραμα" αναφέρει σε όλους τους τόνους ο υποψήφιος Δήμαρχος που έχει παρουσιάσει αναλυτικό πρόγραμμα 15 ενοτήτων. Πρώτη ενότητα ο Δήμος και ο Πολίτης. "Ο Δήμαρχος πρέπει να δέχεται τον κόσμο και να ακούει τα παράπονα και τις προτάσεις των πολιτών. Και όχι μόνο να τις ακούει αλλά να προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα. Η νέα διοίκηση, αν έκλεγεί η ¨Προοπτική¨ θα ιδρύσει ειδική υπηρεσία για παράπονα και προτάσεις πολιτών". "Θα είμαι Δήμαρχος για όλους ακόμα και για αυτούς που δεν ψηφίζουν εδώ" τονίζει ο κ. Κιούσης. Δεύτερο κομμάτι οι υποδομές. "Θα σηκώσουμε ψηλά τα μανίκια και θα κάνουμε  δουλειά" αναφέρει. "Σημαία μας οι βιολογικοί καθαρισμοί. Οι βιολογικοί καθαρισμοί είναι έργο πολιτισμού. Υπόσχομαι πως αν δεν έχω κάνει  τίποτα στο τέλος της πενταετίας δεν θα ξανάζητήσω την ψήφο σας. Η ελπίδα θα είναι για μένα όρκος." Στο κομμάτι της οικονομίας ο υποψήφιος Δήμαρχος θα βρίσκεται, όπως αναφέρει, δίπλα στους επαγγελματίες του τόπου, ενώ τα οικονομικά του Δήμου η παραταξή του θα τα διαχειριστεί τεχνοκρατικά. "Οικονομία είναι οι επιχειρήσεις, είναι η αξία γης. θα ανεβάσουμε το brand name που λέγεται Ωρωπός και θα βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες" τονίζει ο κ. Κιούσης. Στον Δήμο θα υπάρξει ψηφιακός μετασχηματισμός, ώστε να έχουμε ηλεκτρονικά παράβολα και δημοτική ενημερότητα χωρίς οι πολίτες να χρειάζεται να πηγαίνουν στα ΚΕΠ ή στο Δημαρχείο  και να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά. Ο πολιτισμός είναι σημαντικό κομμάτι του τόπου τόσο από την άποψη των σημαντικών ιστορικών μνημείων όσο και της παρουσίας αξιόλογων καλλιτεχνών. Σημαντικός και ο τουρισμός. "Τουρισμός δεν είναι μόνο οι παραλίες, αλλά και τα ορεινά του τόπου μας τα οποία βλέπουμε σήμερα εγκαταλελειμμένα. Θα στηρίξουμε τον θρησκευτικό και προσκυνηματικό τουρισμό, θα καθιερώσουμε το αντάμωμα των Αρβανιτών στον Άγιο Μερκούριο" τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος.
Το πρόγραμμα της "Προοπτικής για τον Ωρωπό" συμπεριλαμβάνει, επίσης, μέριμνα για το περιβάλλον, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, σε μία περιοχή που παραδοσιακά βγάζει πρωταθλητές. Για την υγεία. "Είναι σοβαρό θέμα, δεν μπορούμε να παρέμβουμε πολύ αλλά θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας" όπως επισημαίνει ο υπ. Δήμαρχος. Στις προταιρεότητες θα είναι και η πολιτική προστασία και ο εθελοντισμός
"Η τηλεόραση δεν μας δείχνει για διακρίσεις και επιτυχίες αλλά για φωτιές, πλημμύρες και χιόνια. Θα πρέπει να οργανώσουμε την πολιτική προστασία αλλά και την ασφάλεια. Πρέπει να προσλάβουμε 12 δημοτικούς αστυνόμους για να προσφέρουν ασφάλεια στον πολίτη. Με εθελοντικές ομάδες που σε συνεργασία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα θα καταγγέλουν τα όποια προβλήματα"
 Για Καπανδριτι, Πολυδένδρι, Αφίδνες και Κάλαμο ο κ. Κιούσης τονίζει: "θα είμαι μόνιμος αντιδήμαρχος των τεσσάρων χωριών. Θα είμαι μόνιμα δίπλα τους, θα στηρίζω κάθε προσπάθεια. Είδα πόσο εγκαταλελειμμένα είναι τα χωριά και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Στρατηγός στο Δήμο θα είναι ο πολίτης, είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε, είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε, είμαστε καταδικασμένοι να βοηθήσουμε. Πλεονέκτημά μας είναι η προοπτική και η ελπίδα. Πάμε δυνατά και γερά. Πρέπει να μην ξεχνάτε κάτι Το δίλημμα είναι ένα:  Κιούσης ή Γιασημάκης. Είναι συνεχίζουμε ή αλλάζουμε. Εμείς τα αλλάζουμε όλα, αλλά σχεδιάζοντας το μέλλον"

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ




Προηγούμενο
Επόμενο