3 Αυγούστου 2023

Η καταξιωμένη ζωγράφος από τον Ωρωπό Σταυρούλα Μιτζιφίρη μιλά στον "Φάρο"


Aπό ποια ηλικία εκφράζεστε με την τέχνη της ζωγραφικής;

Από πολύ μικρή, επικεντρώθηκα σε εις βάθος έρευνα στην επιστήμη της όρασης και στις αρχαίες ελληνικές σπουδές. Έχω πτυχίο Bachelor of Arts (Honors) Degree in Art and Design from Middlesex University – AKTO art & Design. Εργάζομαι ως γραφίστας από το 2002.



Ακολουθείτε στα έργα σας ένα συγκεκριμένο ρεύμα και ποια μηνύματα επιθυμείτε να εξωτερικεύσετε μέσα απ' αυτά;

Τα έργα μου βασίζονται στον ουμανισμό. Με το όραμά μου προσπαθώ να τονίσω την αξία της Κλασικής πολιτιστικής μας παράδοσης, η οποία πηγάζει από τη Μητέρα Πατρίδα μου την Ελλάδα δια μέσου της Ευρωπαϊκής ιστορίας. Μέσα από τη συλλογή μου – ΜορΦές Ψchophysic- ένα πρωτότυπο οπτικό μου concept που αναφέρεται στο πόσο καθαρά βλέπει ένας άνθρωπος κάτω από ένα πολυμαθές σύστημα δονήσεων. Με τις μορφές μου προσπαθώ να αποτινάξω τα δεσμά του υλισμού, ενώ προσπαθώ να αδράξω τη στιγμή ενός συναισθηματικού κόσμου ενέργειας: τον κόσμο των ιδεών και της πνευματικής ελευθερίας.




Ποια είναι έως τώρα η καλλιτεχνική σας διαδρομή και ποια τα σχέδιά σας για το μελλον;

Θα σας αναφέρω τα πιο σημαντικά. Το 2018 έλαβα μέρος στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Λούβρο «Art shopping» και το 2019 έλαβα μέρος στην Μπιενάλε της Φλωρεντίας εκπροσωπώντας τη χωρα μας. Έχω λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και μέσα στο άμεσο μέλλον θα ήθελα να κάνω και μια ατομική έκθεση στον τόπο που γεννήθηκα, τον Ωρωπό.




Προηγούμενο
Επόμενο