4 Αυγούστου 2023

Κάλεσμα της ΟΓΕ Ωρωπού στην Αντιιμπεριαλιστική Συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ 9.8.2023

 


Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023, στις 8 μ.μ., στην Πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (Στάση ΗΣΑΠ Θησείο), καταδικάζοντας το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και τιμώντας τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας. Πριν 78 χρόνια, στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945, με τη ρίψη των ατομικών βομβών, οι ΗΠΑ δολοφόνησαν και σακάτευσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, σκορπίζοντας τον όλεθρο στο λαό της Ιαπωνίας.


78 χρόνια μετά, η απειλή ενός πυρηνικού πλήγματος (που ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει) παραμένει στο πλαίσιο των οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας, Κίνας και των συμμάχων τους. Σήμερα, αυτός ο ανελέητος ανταγωνισμός κλιμακώνεται επικίνδυνα στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με το ενδεχόμενο γενίκευσής του να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.


Ένα μήνα πριν, η τελευταία Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία φανερώνει με τις αποφάσεις της τη γενικότερη πολεμική προπαρασκευή που βρίσκεται σε εξέλιξη, προειδοποιώντας για ακόμα πιο οδυνηρές εξελίξεις για τους λαούς.


Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και τα κόμματα που στοιχίζονται με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Δεν κλιμακώνεται μόνο ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, βαθαίνει και η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, μετατρέποντας τη χώρα σε θύτη άλλων λαών και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων.


Δε συμβιβαζόμαστε να εξελίσσεται η χώρα μας σε ένα απέραντο Αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο στη βάση των Συμφωνιών ΗΠΑ – Ελλάδας, που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κι ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ.


«Κίνδυνος – θάνατος» για το λαό μας είναι κι η εξέλιξη με την τροπολογία του αμερικανικού Κογκρέσου που θέτει ζήτημα επέκτασης των στρατιωτικών βάσεων σε ελληνικά νησιά και διεύρυνσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.


Καταδικάζουμε τις επικίνδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για τα δισεκατομμύρια ευρώ που διατίθενται (πάνω από το 2% του ΑΕΠ) για τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας. Ενώ, την ίδια ώρα, εμείς και οι οικογένειές μας στενάζουμε από την ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια, στη στέγη, από την επίθεση στο εργατικό, λαϊκό εισόδημα και τις τραγικές ελλείψεις στην κρατική χρηματοδότηση για υγεία, παιδεία, κοινωνική προστασία της οικογένειας.

Όσο για την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν (και τον αποκαλούμενο "οδικό χάρτη") απλώς επιβεβαιώνει ότι έχουν δρομολογηθεί επικίνδυνες διευθετήσεις με αμερικανοΝΑΤΟική εποπτεία. Στην πράξη παραμένουν όλες οι αξιώσεις του κράτους της Τουρκίας, όπως η αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών και ο στόχος της αποστρατιωτικοποίησης, το πλαίσιο του δόγματος της "Γαλάζιας Πατρίδας". Οι παραπάνω εξελίξεις καταρρίπτουν τους μύθους ότι η παραπέρα πρόσδεση της Ελλάδας στους επιθετικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ μπορεί τάχα να συμβάλει στην προστασία της άμυνας, της ασφάλειας της χώρας μας ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα. Δεν κρύβεται ο απώτερος στόχος τους που είναι η ενίσχυση του ΝΑΤΟ και η συνοχή στη Νοτιοανατολική του Πτέρυγα, γι αυτό και “μιλάνε” για έναν οδυνηρό συμβιβασμό για τη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της περιοχής υπό ευρωατλαντική εποπτεία, προς όφελος των ενεργειακών ομίλων, σε βάρος των δύο λαών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.


Τώρα οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου χρειάζεται να εντείνουμε την πάλη μας για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας.

Τιμώντας τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας κατά του λαού της Ιαπωνίας, είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση μπροστά στις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις.

Συλλογικά, αποφασιστικά, οργανωμένα, δυναμώνουμε τη φωνή μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για μια ζωή χωρίς ανισοτιμία, εκμετάλλευση και καταπίεση, για μια ζωή με δικαιώματα!


Δυναμώνουμε τον αγώνα για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

  • Να ξηλωθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.

  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα - να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές και η παραγωγή κάθε είδους όπλων μαζικής καταστροφής.

  • Να ματαιωθούν οι αποστολές Ενόπλων Δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων.

  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ.

  • Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ,
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 ΣΤΙΣ 8 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΖΑΚΛΙΝ ΝΤΕ ΡΟΜΙΓΥ (ΣΤΑΣΗ ΗΣΑΠ ΘΗΣΕΙΟ)

Αθήνα, 3.8.2023

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ

Προηγούμενο
Επόμενο