27 Ιανουαρίου 2023

ΒΕST CITY AWARDS: ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ


 

ΒΕST CITY AWARDS: ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ


Μία ακόμα σπουδαία πανελλήνια διάκριση μεταξύ όλων των Δήμων της χώρας απέσπασε ο Δήμος Ωρωπού. Τιμήθηκε με το χάλκινο μετάλλιο στα βραβεία «Best City Awards» που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις.

Ο Δήμος Ωρωπού απέσπασε τη διάκριση διότι αναβάθμισε την κοινωνική φροντίδα του, στοχεύοντας στην ενσωμάτωση και επιμόρφωση μεγαλύτερων ηλικιών και ΑμεΑ, μέσω της συγχρηματοδοτούμενης από το ΕΣΠΑ πράξης «Εκπαίδευση και Κοινωνική Ενσωμάτωση Ενηλίκων ηλικίας 50+ και ΑμεΑ στον Δήμο Ωρωπού». Αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές δημιουργικής απασχόλησης, είτε δια ζώσης, είτε εξ' αποστάσεως, οι ενδιαφερόμενοι εξοικειώνονται και εκπαιδεύονται στις νέες τεχνολογίες, εξασφαλίζοντας ισότητα στην πληροφόρηση και καλύτερους όρους κοινωνικοποίησης. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα καλής πρακτικής για τη συμβολή της τεχνολογίας στην κοινωνική φροντίδα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Η απονομή έγινε στo Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων παρουσία υπουργών, βουλευτών, δημάρχων, μελών της Κριτικής Επιτροπής, εκπροσώπων Δημοσίου και επιχειρήσεων και εκπροσώπων του Τύπου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων συνεχάρησαν όλους τους Δημάρχους και τους συνεργάτες τους που απέσπασαν διακρίσεις στα βραβεία και επισήμανε πως θεσμοί όπως τα Best City Awards, καταφέρνουν να αναδεικνύουν σημαντικές πρακτικές και να κινητοποιούν τις αρχές των πόλεων προς την αέναη προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών τους, αλλά και της βιώσιμης λειτουργίας τους συνολικά.

Το βραβείο παρέλαβε η Διευθύντρια προγραμματισμού, πληροφορικής, ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας Χριστίνα Φωτοπούλου η οποία στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην τεράστια και αθόρυβη προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Ωρωπού στην κοινωνική φροντίδα και μάλιστα μέσα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και της πανδημίας τονίζοντας πως θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται σε όλες τις προκλήσεις και στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα προς όφελος των πολιτών και των ευαίσθητων ομάδας της κοινωνίας μας.



Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού

Προηγούμενο
Επόμενο