22 Ιανουαρίου 2023

Ο Νεκτάριος Καλαντζής σε Αμβούργο και Βερολίνο μαζί με Έλληνες Δημάρχους

 


Τη Γερμανία επισκέφθηκε στις 18-21 Ιανουαρίου 2023 ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών (ELL Group) και της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) Νεκτάριος Καλαντζής, μετά από πρόσκληση του αρμόδιου Γερμανικού Υπουργείου για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του σε Αμβούργο και Βερολίνο είχε επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Γερμανικής Κεντρικής Πολιτικής και της Γερμανικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ μετέβη στο Ελληνικό Προξενείο Αμβούργου, όπου υπήρξε εποικοδομητική συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αμβούργο κ. Ι. Βικελίδη, για θέματα των Ελληνογερμανικών σχέσεων σε θέματα οικονομίας, παιδείας, εκκλησίας, εκπαίδευσης, εμπορίου, ναυτιλίας, λιμενικής πολιτικής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κατά την επίσκεψη του στο Δημαρχείο του Αμβούργου συναντήθηκε με την Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής της Χανσεατικής Πόλης του Αμβούργου Mareike Engels, με το Μέλος της Γερουσίας και Αρμόδιο για Ευρωπαϊκή Πολιτική και Ανάπτυξη Διεθνών Έργων Thomas Jacob, όπου ενημερώθηκε για ευρωπαϊκά προγράμματα Inerreg, Horizon κλπ, που χρηματοδοτούν μεγάλα έργα στους δήμους, ενώ ενημερώθηκε από τον Επικεφαλής της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών και Κινητικότητας για το μετρό στην πόλη, τα σημεία φόρτισης για την ηλεκτροκίνηση και τα κοινόχρηστα ποδήλατα και αυτοκίνητα, όπως και από τον Διευθυντή Οικονομίας και Καινοτομίας της πόλης.

Στο Γραφείο της Περιφέρειας Αμβούργου ενημερώθηκε για το πρότυπο δήμο του μέλλοντος, ως ένας δήμος σαν ένα δίκτυο, έξυπνο, πράσινο, με πράσινα κτίρια και στέγες και για τη σημασία της κυκλικής οικονομίας.

Στο Βερολίνο ο Νεκτάριος Καλαντζής συναντήθηκε στη Βουλή του Κρατιδίου του Βερολίνου με Βουλευτές, όπου συζητήθηκαν θέματα του Κρατιδίου και της οργάνωσης της πόλης σε θέματα πολιτισμού, φεστιβάλ, αθλητισμού κλπ.

Επισκέφθηκε την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Βερολίνου και του έγινε παρουσίαση στον Φορέα Κοινωνίας των Πολιτών ‘’Stadtwerkstatt Berliner Mitte’’ για τη συμμετοχή των πολιτών σε ζητήματα της Πόλης του Βερολίνου (αστικές αναπλάσεις, ανάπτυξης, αλλαγές την πόλη κλπ).

Τέλος, επισκέφθηκε τον πρωτοποριακό χώρο της πόλης ΄΄Areal Holzmarkt 25΄΄, όπου συζητήθηκαν οι δράσεις στον τομέα της ΄΄Δημιουργικής Οικονομίας΄΄ του Βερολίνου.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ, Πρόεδρος ΙΤΑ, Ηλίας Αποστολόπουλος, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ, Μερόπη Υδραίου και η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δυτικής Μακεδονίας Κ. Κυριακίδου.Προηγούμενο
Επόμενο