22 Νοεμβρίου 2022

Εισόδια της Θεοτόκου: Τιμήθηκε η μνήμη των πεσόντων των αγώνων του έθνους με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων Αυλώνα


 ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ ΑΥΛΩΝΑ


Η χριστιανοσύνη εορτάζει σήμερα τα Εισόδια της Θεοτόκου στο Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ, προκειμένου να αφιερωθεί στον Θεό. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου και είναι η ημέρα που γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Αυλώνα ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων στην πλατεία του Αυλώνα από τον αντιδήμαρχο Νίκο Τζεβελέκο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ωρωπού και του προέδρου του συλλόγου Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Χρήστο Τρομπούκη και τον υποδιοικητή του Αστυνομικού τμήματος Αυλώνα Αθανάσιο Καμονάχο.

"Σήμερα ο λαός μας τιμά την υπεραγία Θεοτόκο υπό τη σκέπη της οποίας οι Ένοπλες Δυνάμεις έγραψαν λαμπρές ιστορίες νίκης στο βάθος της ιστορίας. Οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι η εγγυήτρια δύναμη της χώρας", δήλωσε ο Χρήστος Τρομπούκης. Σύμφωνα με την παράδοση είναι σημαντική γιορτή και για τους αγρότες.

Δείτε Βίντεο:


Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού




Προηγούμενο
Επόμενο