20 Αυγούστου 2022

Δήμος Ωρωπού: "Πλήρης Τηλεέλεγχος και Τηλεχειρισμός του δικτύου ύδρευσης" ΠΛΗΡΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ


Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης υπέγραψε την σύμβαση για την "Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος Τηλεμετρίας και Ελέγχου Διαρροών του Δήμου Ωρωπού" προϋπολογισμού 5.404.573,47 ευρώ για τον πλήρη Τηλεέλεγχο και Τηλεχειρισμό του δικτύου ύδρευσης στο σύνολο του Δήμου Ωρωπού.

Οι Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ωρωπού έχουν την ιδιαιτερότητα να παρουσιάζουν μεγάλες υψομετρικές διαφορές οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αντίστοιχες διαφοροποιήσεις στην πίεση λειτουργίας του δικτύου χωρίς όμως να έχει προβλεφθεί κάποιος μηχανισμός ελέγχου και διαχείρισης της τροφοδοσίας του δικτύου.

Η εγκατάσταση αυτοματισμών στα διάφορα σημεία του δικτύου, θα επιτρέπει στους χειριστές να προβαίνουν σε διορθωτικές κινήσεις από τον Υπολογιστή τους , ενώ παράλληλα το δίκτυο θα αυτορυθμίζεται καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και θα παρακολουθείται η παροχή, η πίεση, η ποιότητα και η κατανάλωση του νερού.

Με το έργο αυτό γίνονται ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αυτοματοποίησης σε 53 σημεία (ΦΩΤΟ) του Δήμου μας (Δεξαμενές, Αντλιοστάσια, Φρεάτια μείωσης πίεσης, Γεωτρήσεις) και δημιουργείται ένας Κεντρικός Σταθμός Διαχείρισης ολόκληρου του δικτύου ύδρευσης και σε συνδυασμό με άλλους 3 διαγωνισμούς έργων οι οποίοι είναι σε εξέλιξη και αφορούν

1. Στην "Προμήθεια και Εγκατάσταση 10.000 Ηλεκτρονικών Υδρομετρητών",

2. Στην Προμήθεια και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού συστήματος,το οποίο θα μηδενίσει το κόστος του ρεύματος στην Υπηρεσία Ύδρευσης εξοικονομώντας 1.500.000 ευρώ,

3. Στην αντικατάσταση των αντλητικών συγκροτημάτων με νέα υπερσύγχρονα ,συνολικού προϋπολογισμού των 3 διαγωνισμών 10.574.941 ,96 ευρώ ,καθώς και το έργο αποκατάστασης των γεωτρήσεων της Μαυροσουβάλας προϋπολογισμού 550.000 ευρώ (έργο που έχει ήδη ολοκληρωθεί).

Επενδύονται για την Ύδρευση στο Δήμο Ωρωπού συνολικά 16.529.515,43 ευρώ τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα των παροχών προς τους δημότες μας και παράλληλα θα εξοικονομήσουν περίπου 4.000.000 ευρώ τον χρόνο στον προϋπολογισμό του Δήμου όταν ολοκληρωθούν τα έργα και τα οποία θα επιστρέψουν στους δημότες είτε ως έργα, είτε ως μείωση των τιμολογίων.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: "Υλοποιούμε βήμα βήμα δύσκολα και κομβικά έργα που θα αλλάξουν τον τόπο μας, θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και θα νοικοκυρέψουν τον Δήμο μας. Έργα που είναι όνειρο ζωής για χιλιάδες πολίτες ήρθε η ώρα να γίνουν πραγματικότητα".


Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου ΩρωπούΠροηγούμενο
Επόμενο