23 Αυγούστου 2022

Οι Αφίδνες πανηγύρισαν την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως Θεοτόκου


 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό στις Αφίδνες. Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Αναγνωστάκη, κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και άλλων Μητροπόλεων.


Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τους ύμνους της εορτής απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του Ναού Γρηγόρης Κακούρης και ο Λαμπαδάριος Νεκτάριος Γκουρνέλος.

Την παραμονή (το βράδυ της Δευτέρας 22/8) έγινε η περιφορά της εικόνας της Παναγίας παρουσία του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, των Βουλευτών Βασίλη Οικονόμου, Βασίλη Βλάχου, Νάσου Αθανασίου, του αντιδημάρχων Αφιδνών Γιάννη Δήμα, Δημοτικών και Τοπικών συμβούλων και εκπροσώπων των εθελοντικών ομάδων ΜΑΚΙΠ, ΕΘΕΚΑΠ, ΣΕΑΔ, ΕΣΔΩ και πλήθους πίστων που ακολούθησαν την περιφορά στα γραφικά δρομάκια των Αφιδνών.
Χρόνια Πολλά!


Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού





Προηγούμενο
Επόμενο