13 Αυγούστου 2022

Μαγική νύχτα με μουσική και πανσέληνο στο Αμφιάρειο Καλάμου


 

ΝΥΧΤΑ ΜΑΓΙΚΗ ΜΕ ΠΑΝΣΕΛΗNΟ ΚΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΣΤΟ ΑΜΦΙΑΡΑΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ


Νύχτα λουσμένη από το φως της Πανσελήνου του Αυγούστου ανάμεσα στα μάρμαρα του Αμφιάρειου που για πρώτη φορά άνοιξε τις πύλες του για πολιτιστική εκδήλωση, απόλαυσαν εκατοντάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοποριακή μουσική εκδήλωση του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ωρωπού.

Η διευθύντρια του Ωδείου Ωρωπού Κωνσταντίνα Χάνδρου και το κουαρτέτο των Μπρουνίλντα Ευγενία Μάλο (πρώτο βιολί), Κίτι Βαρδάμη (δεύτερο βιολί), Γκέρτσα Σινάι (βιόλα), Μιρέλα Ρούτση (βιολεντσέλο) μάγεψαν το κοινό με κλασικές μουσικές μελωδίες και έδωσαν μία ξεχωριστή νότα στην ιδιαίτερη ρομαντική βραδιά του Αυγούστου που θα μείνει αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν.

Πολίτες κάθε ηλικίας επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο και για περισσότερο από δύο ώρες έζησαν μία δυνατή μουσική εμπειρία. Την ώρα μάλιστα που ολοκληρώθηκε το όμορφο μουσικό πρόγραμμα το ολόγιομο φεγγάρι ξεπρόβαλε από τον ορεινό όγκο του Καλάμου.
Συγκινημένος ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης αλλά και τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου.

Ευχαρίστησε επίσης τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Άγγελο Καλύβα, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Χριστόφορο Κούτσουρη, τον αρχαιολόγο Άρη Κυριαζή για την παραχώρηση του αρχαιολογικού χώρου, τους εργαζομένους στον αρχαιολογικό χώρο, ενώ στο τέλος της παράστασης έσπευσε να συγχαρεί την Διευθύντρια του Ωδείου Ωρωπού και τα μέλη του κουαρτέτου.

"Απολαύσαμε όλοι μία εξαιρετική μουσική βραδιά με πολύ συναίσθημα, ρομαντισμό αλλά και τη δύναμη της αύρας που αποπνέει αυτός ο ιερός τόπος που πριν από 2500 χρόνια ήταν μαζί με τους Δελφούς τα δύο σημεία αναφοράς της μεγάλης Ελλάδας. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν σε αυτή την ξεχωριστή και ποιοτική εκδήλωση. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα συνεχίζονται και το βράδυ του Σαββάτου 13/8 δίνουμε όλοι ραντεβού στην πλατεία Χαλκουτσίου με την θεατρική παράσταση Βάρα Νταγερέ".




Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού



Προηγούμενο
Επόμενο