15 Ιουλίου 2021

Kαι εγένετο το πρώτο Κηποθέατρο στο Δήμο Ωρωπού!


Με τη δημιουργική και ακούραστη συμβολή εθελοντών το πρώτο Κηποθέατρο στο Δήμο Ωρωπού είναι γεγονός. Το θέατρο είναι αποτέλεσμα της δημιουργικής προσπάθειας μιας ομάδας δραστήριων καλλιτεχνών συμπολιτών μας με έδρα τον Κάλαμο που ίδρυσαν, το 2018, την Καλλιτεχνική Ένωση Δήμου Ωρωπού ( ΚΑΛ.ΕΝ.Δ.Ω.) η οποία εξασφάλισε αίθουσες του πρώην Γυμνασίου Καλάμου και οργάνωσε έναν υπέροχο καλλιτεχνικό πολυχώρο για τον κόσμο. Ο πολυχώρος που εγκαινιάστηκε στις 13 Ιουλίου 2021  αποτελείται από έναν εξαιρετικό εξωτερικό χώρο για θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις, το black box το χειμερινό θεατράκι χωρητικότητας 50 ατόμων, το φουαγιέ και τη δανειστική βιβλιοθήκη για παιδιά και ενήλικες, όλα φροντισμένα με μεράκι. Η καλλιτεχνική Ένωση έχει δραστηριοποιηθεί σε όλες τις δημοτικές κοινότητες με θεατρικές ομάδες και καλλιτεχνικές δράσεις. Το φετινό πρόγραμμα  περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις και προβολές ταινιών. Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Παναγιώτης Κιούσης ο οποίος συνέβαλε -όπως και άλλοι συμπολίτες μας- στην δημιουργία αυτού του χώρου, πλήθος εθελοντών, μελών και φίλων της ΚΑΛ.ΕΝ.Δ.Ω. και μέλη της ομάδας εθελοντών Δασοπροστασίας Καπανδριτίου. Στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της ΚΑΛ.ΕΝ.Δ.Ω. αναφέρουν:

"Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Παναγιώτης Κιούσης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Καλάμου και πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, όπου και εκπροσώπησε την δημοτική αρχή και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βελτανιώτης από το Καπανδρίτι. Επίσης το τοπικό συμβούλιο Καλάμου εκπροσώπησε ο Δημήτρης Μίχας και το τοπικό συμβούλιο Σκάλας Ωρωπού ο Χριστόφορος Κούτσουρης (μέλος της ΚΑΛΕΝΔΩ).
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εθελοντική ομάδα πυρόσβεσης και διάσωσης Καπανδριτίου Πολυδενδρίου ΕΘΕΚΑΠ που ήταν κοντά μας και φρόντισε για την ασφάλεια του πολύτιμου χώρου μας.
Ο αγώνας των μελών της ΚΑΛΕΝΔΩ για την πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος, δηλαδή τη δημιουργία δυο θεάτρων (χειμερινού και κηποθέατρου), δε δικαιώνεται τόσο από τις επευθυμίες και τα συγχαρητήρια παραγόντων όσο από το ίδιο το κοινό που ανταποκρίθηκε στο 1ο φεστιβάλ της Ένωσης.
Οι μέρες που θα ακολουθήσουν, θα ντυθούν με ήχους, εικόνες και συναισθήματα δίνοντας ουσιαστική δόση τέχνης και πολιτισμού σε μια περίοδο απομάκρυνσης, απομόνωσης και έντονου προβληματισμού".







Στο βίντεο που ακολουθεί ο υπέροχος αυτός πολυχώρος και οι σημαντικότερες στιγμές των εγκαινίων. Παρακάτω όλο το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων. 





Προηγούμενο
Επόμενο