23 Μαρτίου 2021

Συνάντηση του Δημάρχου Ωρωπού με τον Υπουργό Τουρισμού του Σαν Μαρίνο και σύμφωνο αδελφοποίησης

 

O δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού του Σαν Μαρίνο Federico Padini Amati ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα ως μέλος ευρείας διπλωματικής αντιπροσωπείας του ιστορικού κρατιδίου για συναντήσεις με εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης αλλά και των πανηγυρικών εκδηλώσεων των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση δημάρχου Ωρωπού με εκπρόσωπο ξένης διπλωματικής αποστολής.

Ο Federico Padini Amati αποδέχτηκε με ενθουσιασμό την πρόταση του Γιώργου Γιασημάκη για Αδελφοποίηση του Δήμου Ωρωπού με το κρατίδιο του Σαν Μαρίνο και υπογραφή μνημονίου για ανταλλαγή τουριστικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, εμπορικών προγραμμάτων. Τονίστηκε ιδιαίτερα πως το Σαν Μαρίνο και ο Δήμος Ωρωπού έχουν τον ίδιο πληθυσμό (περίπου 34.000 κατοίκους).

Ο κύριος Federico Padini Amati δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πλούσια ιστορία και τις σπάνιες ομορφιές του Δήμου Ωρωπού και παρέδωσε στον Γιώργο Γιασημάκη ως αναμνηστικό συλλεκτικά γραμματόσημα που εικονίζουν το Palazzo Publico του Σαν Μαρίνο. Προσκάλεσε μάλιστα τον Ιούνιο στο Σαν Μαρίνο αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ωρωπού για επίσημη επίσκεψη.

Ο δήμαρχος Ωρωπού ανταπέδωσε την πρόσκληση φιλοξενίας και παρέδωσε στον κύριο Federico Padini Amati σμιλευτό έμβλημα του Δήμου Ωρωπού χαραγμένο σε κομμάτι πεντελικού μαρμάρου με υποβάση από πέτρα Καπανδριτίου καθώς και μία φωτοκαταλυτική αφίσα αντί-covid ιταλικής κατασκευής που εικονίζει το Αμφιαράειο.

«Το Σαν Μαρίνο ιδρύθηκε το 301 και μέχρι σήμερα αποτελεί την πιο παλιά δημοκρατία ενεργού κράτους. Υπήρξε εγκάρδια γνωριμία και επικοινωνία με τον κύριο Federico Padini Amati. Θα έχουμε την ευκαιρία να προβάλουμε τον τόπο μας όχι μόνο στο Σαν Μαρίνο αλλά και σε ολόκληρη την Ιταλία. Ανοίγουμε τους ορίζοντες μας και θα δώσουμε την ευκαιρία στους νέους μας αλλά και στον εμπορικό κόσμο να ανοίξουν έναν επωφελή δίαυλο πολιτισμού, εκπαίδευσης και επικοινωνίας», δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

 

https://www.facebook.com/oropos.gov.gr

 

Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού
 

Προηγούμενο
Επόμενο