15 Δεκεμβρίου 2020

Πολιτική «Κόστους- Οφέλους» = Το καλοκαίρι καιγόμαστε και το χειμώνα πνιγόμαστε…


Χτες ξαναγίναμε μάρτυρες της υπερχείλισης ποταμών και ρεμάτων στο δήμος μας και ειδικότερα στο Καπανδρίτι, στα Κιούρκα και στο παραλιακό μέτωπο της περιφερειακής ενότητας Καλάμου και είδαμε ξανά δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια, τη θάλασσα να γίνεται «ένα» με την στεριά και τους κατοίκους να μετρούν τις ζημιές που υπέστησαν…

Είδαμε τραγικές εικόνες όπως σχεδόν κάθε καλοκαίρι όταν γινόμαστε μάρτυρες φονικών πυρκαγιών λόγο των ελλείψεων σε αντιπυρικά έργα στον δήμο μας.

Οι καταστροφές που βιώνουμε δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου αστάθμητου παράγοντα που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Είναι απόρροια της πολιτικής που λογαριάζει ως κόστος την προστασία της ανθρώπινης ζωής και που τέτοιου είδους έργα και υποδομές δεν είναι «αποδοτικά», δεν αποφέρουν κέρδη για αυτό και δεν υλοποιούνται.

Τεράστιες ευθύνες έχουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις καθώς και η σημερινή της ΝΔ, οι οποίες υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε, κάθε χρόνο μειώνουν τα κονδύλια για την αντιπυρική και αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας μας.

Ευθύνες έχουν και οι περιφερειακές αρχές στην Αττική και οι δημοτικές αρχές Ωρωπού, σημερινές και προηγούμενες, που στην ίδια λογική δεν προτάσσουν και δεν υλοποιούν αντίστοιχα έργα.

Απαιτούμε να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές. Να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% της αξίας της καταστροφής που υπέστησαν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Απαιτούμε και προτείνουμε, όπως κάθε χρόνο έως σήμερα, να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου μας για το 2021 έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης της περιοχής μας, να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν.

Προειδοποιούμε ότι από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει έως σήμερα ανθρώπινες ζωές.

Για αυτό ξανακρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου.

Άλλος χρόνος για να χαθεί δεν υπάρχει.

Δεκέμβριος 2020,

Το γραφείο τύπου



Προηγούμενο
Επόμενο