23 Μαρτίου 2021

Λ.Σ.Ω.: ΤΩΡΑ σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για την λήψη μέτρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

 


Αίτημα σύγκλησης δημοτικού συμβουλίου με θέμα την προετοιμασία του δήμου Ωρωπού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Χασιώτης και Βασίλης Γεωργόπουλος προς τον δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Γεώργιο Αρμυριώτη ώστε να συζητηθούν οι ελλείψεις, να κατατεθούν προτάσεις και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της περιοχής μας αλλά και του περιβάλλοντος και για να μην ξαναζήσουμε τις καταστροφές των προηγούμενων χρόνων.

Αναλυτικά το αίτημα:

«Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, Πρόεδρο ΔΣ κ. Γεώργιο Αρμυριώτη

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους

Αρ. Πρωτοκόλλου: 4478/5.3.2021

Κε Δήμαρχε,

Κε Πρόεδρε του ΔΣ,

Βρισκόμαστε δύο μήνες πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου για το 2021. Η προετοιμασία για την καλοκαιρινή περίοδο είναι κρίσιμο ζήτημα και δεν πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα εν μέσω πανδημίας.

Γνωρίζετε ότι σχεδόν κάθε καλοκαίρι γινόμαστε μάρτυρες τεράστιων καταστροφών από πυρκαγιές στην περιοχή μας.

Επίσης γνωρίζετε ότι το κονδύλι που έχετε διαθέσει μέσω του προϋπολογισμού του δήμου μας το 2021 για την λήψη των μέτρων για την αντιπυρική περίοδο είναι πάρα πολύ μικρό και δεν είναι ικανό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

Δεδομένης της σοβαρότητας και της κρισιμότητας του θέματος για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των δημοτών μας καθώς και του περιβάλλοντος και για να μην ζήσουμε άλλες καταστροφές είναι ανάγκη να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο η προετοιμασία των υπηρεσιών του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο καθώς και οι υπάρχουσες ελλείψεις.

Για το λόγο αυτό ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Σχεδιασμός και λήψη μέτρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου» για να πραγματοποιηθεί ενημέρωση-συζήτηση, να επισημανθούν οι ελλείψεις και να ληφθεί σχετική απόφαση.

Είναι αίτημα που καταθέτουμε κάθε χρόνο και που όμως πότε δεν έχετε ανταποκριθεί και δεν ιεραρχείτε.

Επίσης ζητάμε να απαντήσετε ως οφείλετε στο αίτημα μας για την προσκόμιση στοιχείων για την στελέχωση και την λειτουργία της πολιτικής προστασίας του δήμου μας (αρ. πρωτ. 4017/25.2.2021).

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος».



Προηγούμενο
Επόμενο