20 Δεκεμβρίου 2020

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Βασίλης Λέκκας από την "Συνεργασία Ευθύνης"


 

Την παρακάτω Ανοιχτή Επιστολή κοινοποίησε ο Τοπικός Σύμβουλος Αυλώνα Βασίλης Λέκκας στον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, την οποία λάβαμε για δημοσίευση:

Kύριε Δήμαρχε, Κα  Πρόεδρε,

Σήμερα 20/12/2020 παρακολούθησα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνα τη συζήτηση και ενημέρωση που έκανε ο κ.  Δημητρίου Επαμεινώντας Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κτήματος Αυλώνα και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμων Ωρωπού (με απούσα την Τοπική και Δημοτική αρχή) και παρουσία των τοπικών δικηγόρων κ.κ.  ΓΩΓΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ, ΠΑΧΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΣΕΛΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ – ΧΑΣΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ – στην πορεία θα αυξηθεί ο κατάλογος συμμετοχής των δικηγόρων- οι οποίοι θα αναλάβουν οικειοθελώς τον δικαστικό αγώνα για την προστασία των εκθεμάτων του Μουσείου Ζυγομαλά. Τα έξοδα των Δικών θα αναλάβει ο Συνεταιρισμός λόγω του ότι δεν υπάρχει άμεσο ενδιαφέρον από πλευράς Δήμου.  Στη συζήτηση παρευρέθηκε και ο Νομικός κ.  Μπουλέκος Ιωάννης που ήταν αυτός πρώτος που μας ενημέρωσε πριν ψηφιστεί στη Βουλή ο νόμος εις βάρος των εκθεμάτων Ζυγομαλά. 

Η τοποθέτησή μου σ΄αυτή τη συγκέντρωση ήταν σχετική με το ιδιοκτησιακό του Μουσείου (κτηριακό και εκθέματα).

Όπως αναφέρει η αείμνηστος Λουκία Αντωνίου Ζυγομαλά στη διαθήκη της 10/3/1940 «την εν Αυλώνι οικίαν μου μεθ’ όλης της περιοχής, κτισμάτων και άλλων εγκαταστάσεων, κληροδοτών εις το Δημοτικόν Σχολείον Αυλώνος.

Η μεν οικία μου θα παραμείνει ως εστί και ευρίσκεται απαγορευομένης πάσης μετακινήσεως των παρ΄εμού τοποθετημένων αντικειμένων επίπλων, ταπήτων, παραπετασμάτων, εικόνων, φωτογραφιών και όλων εν γένει των συμφώνως με τον ειδικόν κατάλογον  τον εγκριθέντα και υπογραφέντα παρ΄εμού.  Σε άλλο σημείο αναφέρει τον  κήπο του Μουσείου ως Σχολικόν κήπον.

Τα ανωτέρω αποδεικνύουν ότι το Μουσείο και τα εκθέματα είναι περιουσία του Δημοτικού Σχολείου Αυλώνα.

Στη 2η παράγραφο του άρθρου 282/ν.3852/2010(Α΄87)προστίθενται και εδάφια που αναφέρουν ότι η κινητή και ακίνητη περιουσία όλων των δημόσιων σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ……. Μεταβιβάζεται αυτοδικαίως στους οικείους Δήμους ……  και μεταγράφονται ατελώς στα βιβλία μεταγραφών του οικείου υποθηκοφυλακείου ή κτηματολογικού γραφείου.

Τα ανωτέρω σημαίνουν  ότι το Μουσείο και τα εκθέματα ανήκουν στο Δημοτικό Σχολείο Αυλώνα εν συνεχεία στη Δημοτική Κοινότητα Αυλώνα και τέλος στο Δήμο Ωρωπού.

Οι αρμόδιοι του Δήμου Ωρωπού για να μην έχουν ενημερώσει μέχρι σήμερα και δεν έχουν κινητοποιήσει τον κόσμο του Αυλώνα για το τι συμβαίνει στο Μουσείο είναι σαν να δηλώνουν ότι είναι αναρμόδιοι να υπερασπιστούν την περιουσία του Δήμου και στην προκειμένη περίπτωση την περιουσία του Α΄Δημοτικού Σχολείου Αυλώνα. 

Ο Αυλώνας έχοντας στην ιστορία του αγώνες κυρίως επί αειμνήστου δημάρχου Κυριακού Δημητρίου με το σύνολο των μελών όλων των παρατάξεων Πολιτικών και Δημοτικών και το σύνολο των πολιτικών οργανώσεων Αυλώνα αντισταθήκαμε και αποτρέψαμε την τότε πολιτική επιθυμία για χωματερή της Αθήνας στον Αυλώνα.  Και σήμερα θα αγωνιστούμε όπως και τότε και θα πετύχουμε τα καλύτερα κυρίως με την ενημέρωση και δικαστικών αγώνων.

Για την αδιαφορία της ενημέρωσης για τα παραπάνω από την Τοπική και Δημοτική Αρχή σας ενημερώνω ότι αποχωρώ από την Δημοτική Παράταξη Συνεργασία Ευθύνης για να είμαι Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ο Σ  να υπηρετώ από τη θέση που επέλεξα ως Τοπικός Σύμβουλος με προσωπική ευθύνη και συνεργασία με τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνα για το καλύτερο αύριο.

Υ/Γ:  Έχει γίνει μεταγραφή των κτιρίων Μουσείου Ζυγομαλά στο υποθηκοφυλακείο και στο κτηματολογικό γραφείο;

Πιστεύω να λάβω απάντηση στη μοναδική μου ερώτηση γιατί μέχρι τώρα δεν έχω λάβει καμιά απάντηση σε ό,τι ερωτήματα και αν έχω θέσει.

Βασίλης Λέκκας

Τοπικός Σύμβουλος Αυλώνα

Προηγούμενο
Επόμενο