2 Ιουνίου 2020

Ανησυχία και συμπαράσταση από την Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Α.Α. για την Μαλακάσα


Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Α.Α.) απέστειλε σήμερα, 1 Ιουνίου,  έγγραφο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) με το οποίο:
α. Εκφράζεται:
(1) Αφ΄ ενός η ανησυχία της  σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν μέρος και την παρούσα κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή των ορίων του Δήμου Ωρωπού και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μαλακάσας, από τη δομή φιλοξενίας που εδρεύει στο στρατόπεδο Γερακίνη και
(2) Η συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων, όπως αυτά εκφράστηκαν και στέκεται αρωγός στα βιώματα όλων, καθώς και οι  Έλληνες στρατιωτικοί αποτελούν μέρος της κοινωνίας και ευελπιστεί στην εύρεση κοινής αποδεκτής λύσης που θα εξομαλύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας των κατοίκων και θα μειώσει το αίσθημα του φόβου της ελεύθερης μετακίνησης στους δημόσιους χώρους.
β. Ζητείται η λήψη μέτρων προς διαφύλαξη του προσωπικού και των εγκαταστάσεων των στρατοπέδων που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια του δήμου Ωρωπού, λόγω, ιδίως:
(1) Της μαζικής εξόδου των πολιτών τρίτων χωρών στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα, της Μαλακάσας και των λοιπών περιοχών του Δήμου.
(2) Του αυξημένου κινδύνου διασποράς του Κορωνοϊού.
(3) Της πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, λόγω της άγνοιας των φιλοξενουμένων των δομών του κώδικα συμπεριφοράς των πεζών στους δρόμους κυκλοφορίας οχημάτων.
(4) Ενδεχόμενης  πρόκλησης πυρκαγιάς με ανεξέλεγκτες συνέπειες για το περιβάλλον, λόγω της συχνής καταγραφής  περιστατικών υπαίθριου μπάρμπεκιου από τους φιλοξενουμένους, -  σε δασικές χαρακτηριζόμενες περιοχές κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. 
Προηγούμενο
Επόμενο