3 Ιουνίου 2020

Μέτωπο κατά των Διοδίων από τους Δήμους Κηφισιάς, Διονύσου και την Περιφέρεια

Κοινό μέτωπο κατά των διοδίων από τους Δήμους Κηφισιάς και Διονύσου και την Περιφέρεια Αττικής

Ψηφίσματα κατά των διοδίων και από τους Δήμους Αμαρουσίου, Αχαρνών, Μεταμόρφωσης, Πεύκης –Λυκοβρυσης και Χαλανδρίου.

Ανυπολόγιστες περιβαντολλογικές και κυκλοφοριακές επιπτώσεις θα επιφέρουν τα έργα εγκατάστασης διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.

Ομάδα συγκοινωνιολόγων η οποία μελέτησε τις επιπτώσεις εκτιμά πως η κυκλοφορία θα αυξηθεί στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του Δήμου Κηφισιάς από 160% έως 650%.

Η τοποθέτηση διοδίων στο ύψος της Βαρυμπόμπης συνοδεύεται από την κατεδάφιση της σημερινής γέφυρας και από έργα κατά τη διάρκεια κατασκευής που θα επιβαρύνουν την τοπική κυκλοφορία σε Αδάμες, Νέα Κηφισιά, Νέα Ερυθραία κι Εκάλη.

Στο μέτωπο των Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και των όμορων Δήμων προστέθηκε σήμερα και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Ευχαριστούμε πολύ για την απόφαση τους την Περιφερειακή Διοίκηση και όλες τις περιφερειακές παρατάξεις.

Οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου παραμένουν σταθεροί στη διατυπωμένη θέση τους κατά των διοδίων. Ήδη έχουν αποστείλει κοινά αιτήματα ενημερωτικών συναντήσεων με τους αρμόδιους Υπουργούς προκειμένου να αποτραπεί το σχέδιο εγκατάστασης διοδίων.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος με δήλωση του τονίζει:

«Είναι παράλογο να βάλεις διόδια στις εισόδους ενός ανοιχτού αυτοκινητοδρόμου μέσα στον αστικό ιστό ο οποίος εξυπηρετεί τις καθημερινές οικιστικές και επαγγελματικές ανάγκες. Με την κυκλική πλατεία που προβλέπεται στην συνοικία Αδαμών θα διεισδύσει όλη η κίνηση στον αστικό ιστό. Έχουμε τη συμπαράσταση όλων των Δήμων της ευρύτερης περιοχής κατά των διοδίων και ξεκινάμε αγώνα για να μεταπείσουμε τις αρχές. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει».

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης με δήλωση του επισημαίνει:

«Έχουμε αποφασίσει να πούμε ένα μεγάλο και αδιαπραγμάτευτο ΟΧΙ στα διόδια. Οι δημότες μας πρέπει να γνωρίζουν ότι θα επιμείνουμε μέχρι την τελική δικαίωσή μας. Ο αγώνας κατά των διοδίων αποτελεί ένα κορυφαίο ζήτημα για τις πόλεις μας και δεν πρόκειται να μείνουμε αδρανείς. Σε αυτό το δίκαιο αγώνα είμαστε όλοι ενωμένοι: αυτοδιοίκηση, φορείς και πολίτες».

Ο Συντονιστής της Διαδημοτικής Επιτροπής, Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Αλέξιος Μακρής δηλώνει:

«Η έγκριση οποιασδήποτε μελέτης οδηγεί στην για πρώτη φορά εγκατάσταση διοδίων σε αστικό ιστό αποτελώντας τετελεσμένο και για άλλες περιπτώσεις στο μέλλον. Οι ζημιές στις πόλεις μας και στο περιβάλλον θα είναι ανεπανόρθωτες. Η μοναδική οριστική λύση στο πρόβλημα είναι η μηδενική ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ και τροποποίηση του νόμου 3555/2007 με τον οποίο έγινε η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης ώστε να αποτραπεί οριστικά η τοποθέτηση πάσης φύσεως διοδίων. Είμαστε όλοι μια γροθιά».

Παρεμβάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο από πλευράς Δήμου Διονύσου πραγματοποίησαν εκτός από το Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Φωτάκης, Χρήστος Παπαβασιλείου και Νίκος Καρυστινός, καθώς και ο Πρόεδρος του ΣΕΒΑ Δημήτρης Μανδάλακας.


Προηγούμενο
Επόμενο