31 Οκτωβρίου 2019

Οι 38 εργαζόμενοι στο camp Μαλακάσας, ο Δήμος και τα γεγονότα



 Την μετατροπή τους σε δημοτικούς υπαλλήλους αορίστου χρόνου ζητούν με προσφυγή τους κατά του Δήμου 38  εργαζόμενοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων στην Μαλακάσα. Την Τρίτη, 29 Οκτωβρίου,  το θέμα ήρθε σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η συζήτηση συνοδευόταν από εισήγηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ (Λαϊκή Συσπείρωση) Μιχάλης Χασιώτης. Σύμφωνα με το ψήφισμα που κατατέθηκε και υπερψηφίστηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης, οι εργαζόμενοι στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Μαλακάσας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου και μπορούν να πληρώνονται από αυτόν.
Η Δημοτική Αρχή καταψήφισε την εισήγηση της αντιπολίτευσης κατεβάζοντας δική της πρόταση, υλοποιήσιμη όπως ισχυρίστηκε. Η πρόταση ανέφερε πως ο Δήμος στηρίζει τους εργαζόμενους αρκεί να συνεχίζουν να πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ όπως και τώρα. 
 Σύμφωνα με τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή:

  •  Οι υπάλληλοι της Δομής δεν είναι συμβασιούχοι του Δήμου αλλά των Υπουργείων που τους προσέλαβαν με σύμβαση, και τους πληρώνουν.
  •  Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ενταχθούν στους κωδικούς πληρωμών του Δήμου.
  •  Δεν υπάρχουν ούτως ή άλλως χρήματα για να καλυφθεί η μισθοδοσία τους αφού ο Δήμος Ωρωπού βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας όπως έχει ανακοινώσει επίσημα και δημόσια ο Δήμαρχος. Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους και τον κόσμο. 
  • Ο Δήμος Ωρωπού δεν μπορεί να αποδεχθεί πως οι εργαζόμενοι στη Δομή προσφύγων- μεταναστών καλύπτουν  πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου διότι έτσι αποδέχεται και νομιμοποιεί την ύπαρξη της Δομής εσαεί και μόνιμα στη Μαλακάσα. 
 Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο προηγούμενος Δήμαρχος , πως κατά τη διάρκεια της θητείας της  Δημοτικής Αρχής του κ. Ρούσση απασχολήθηκαν και σε εργασίες- πόστα του Δήμου, κάτι για το οποίο υπάρχει ανοχή σε άλλους Δήμους. Παρουσίασαν, επίσης, και κατέθεσαν στο Προεδρείο του Συμβουλίου έγγραφα από παρόμοιες υποθέσεις όπου οι εργαζόμενοι κέρδισαν το δικαστικό αγώνα.
Το αίτημα, των 38 συμβασιούχων στην Κοινωφελή Εργασία του camp Μαλακάσας, θα εκδικαστεί μέσα στον μήνα Νοέμβριο.




  
Σε συνδέσμους που θα ακολουθήσουν, τα βίντεο από τις τοποθετήσεις του εκπρόσωπου των εργαζομένων Κωνσταντίνου Ζώη, του Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη και του Αντιδημάρχου Μαλακάσας Κωνσταντίνου Λίτσα.
Το σύνολο της συζήτησης με όλες τις τοποθετήσεις θα ακολουθήσει προσεχώς.


Προηγούμενο
Επόμενο