3 Νοεμβρίου 2019

Με επιτυχία το "ACT TO PROTECT" στον Δήμο Ωρωπού. Αποκλειστική δήλωση του πρ. της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (video)


Μία σημαντική εκπαιδευτική ημερίδα για την Πολιτική Προστασία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, στον χώρο του ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων υπό την αιγίδα του Δήμου Ωρωπού. Την ημερίδα πραγματοποίησε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος "Act to Protect" με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τους τρόπους πρόληψης, διαχείρισης και αντιμετώπισης των συνεπειών μιας φυσικής καταστροφής ή έκτακτης ανάγκης όπως πυρκαγιά, σεισμός, πλημμύρες. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε μικρό σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις τραυματισμών. Την εκδήλωση που ήταν ανοιχτή σε όλους τους πολίτες διοργάνωσε στον Ωρωπό η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με το ΚΕ.Π Υγείας και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ωρωπού και με την υποστήριξη της εταιρείας Παπαστράτος και της AEGEAN.

Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Θανάσης Αυγερινός, ο εκπρόσωπος του Δήμου και πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ. Άγγελος Χατζηιωάννου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων κ. Νικήτας Κωνσταντακάκης, , η ηγεσία του Λιμεναρχείου Ωρωπού και ο Διευθυντής του ΓΕ.Λ. Ωρωπού κ. Ηρακλής Ψάλτης. Παρών, βεβαίως, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κ. Γιώργος Καλογερόπουλος. Στον γενικό συντονισμό η κα. Ασημίνα Καλογράνη ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας και Συντονίστρια του ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου Ωρωπού. 


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης λειτουργεί από το 1994 με τη μορφή σωματείου. Είναι πιστοποιημένη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συνεργάζεται με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με φορείς των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το Λιμενικό Σώμα, με την Πολεμική Αεροπορία και αριθμεί περί τους 2.000 εθελοντές διασώστες σε όλη την Ελλάδα. Συμμετέχει σε επιχειρήσεις έρευνας, διάσωσης και έκτακτης ανάγκης οπουδήποτε στη χώρα αλλά και στο εξωτερικό.



Από αριστερά οι κ. Χατζηιωάννου, Αυγερινός και Καλογερόπουλος



Η κα. Καλογράνη








Προηγούμενο
Επόμενο