20 Αυγούστου 2019

Ο αγώνας για το πρώτο κουδούνι στο ΕΝΕΕΓΥΛ Ωρωπού


Με τη συμβολή του επιχειρηματία Αθ. Μαρτίνου αλλά και τον άοκνο αγώνα του Διευθυντή του σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για μαθητές με ειδικές ανάγκες, Δημ. Δεληγιάννη, συνεχίζονται οι πυρετώδεις εργασίες για να ξεκινήσουν τα μαθήματα με το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς. Στις 19 Αυγούστου, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ωρωπού αποδέχθηκε δωρεά του εφοπλιστή κ. Μαρτίνου για

  •  Συναγερμό και καταγραφικό σύστημα (κάμερες)
  •  Κουρτίνες και μοκέτες για τις αίθουσες διδασκαλίας
  •  Έπιπλα για τις αίθουσες διδασκαλίας και γραφεία καθηγητών και διευθυντή
  •  Ηλεκτρονικό εξοπλισμό (15 Η/Υ και 2 διαδραστικούς πίνακες με βιντεοπροβολέα και βιντεοπροβολέα για την αίθουσα πληροφορικής, φωτοτυπικό μηχάνημα)
  •  Ηλεκτρικές συσκευές για το κυλικείο 
Ο κ. Μαρτίνος έχοντας τις εισηγήσεις του Διευθυντή για τις ανάγκες του σχολείου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή που του ζητήθηκε δίπλα στην προσπάθεια οργάνωσης του σχολικού χώρου. Καθημερινός, ακόμα και καθ'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ήταν και ο αγώνας του Διευθυντή κ. Δεληγιάννη που βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους αρμόδιους φορείς όπως το Υπουργείο Παιδείας, τον Δήμο Ωρωπού ακόμα και  την Αρχαιολογική υπηρεσία προκειμένου να στήσει έναν πρότυπο χώρο για το ΕΝΕΕΓΥΛ (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ωρωπού). Ένα σχολείο με ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, με διαδραστικούς χώρους, χώρους εργαστηρίων, προβολής, γραφεία για τους εκπαιδευτικούς και για τους υπολογιστές των μαθητών που στήνονται με σχολαστική επιμέλεια. Μία ψυχολόγος και μία κοινωνική λειτουργός θα πλαισιώνουν τη σχολική δομή. Το σχολείο αναμένεται να έχει για τη φετινή χρονιά αρχικά τέσσερις τάξεις ενώ υπολείπονται ακόμα επισκευές και εργασίες κυρίως στον περιβάλλοντα χώρο. Ο πάνω όροφος του κτιρίου αρχικά δεν θα χρησιμοποιηθεί αφού χρειάζεται εκτεταμένες επισκευές γίνεται, όμως, προσπάθεια να διαμορφωθούν οι υπάρχοντες χώροι του ισογείου ώστε να καλυφθούν προς το παρόν οι ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών. Ερώτημα αποτελεί το αν και που θα λειτουργήσει το νεοϊδρυθέν με ΦΕΚ, Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ)  Ωρωπού. 

*Στο να ληφθεί η απόφαση ίδρυσης του  σχολείου θυμίζουμε πως συνέβαλαν οι: μητέρα και συγγραφέας Μαίρη Κασαμπαλάκου, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ανδριάνα Αλεξανδράτου, ο πολίτης και μέλος της Επιτροπής κοινωνικού ελέγχου της ΕΡΤ Θανάσης Τοτόμης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στέφανος Καπέλλας, ο Πρόεδρος της σχολικής Επιτροπής Γιώργος Μαντάς, ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.









Προηγούμενο
Επόμενο