23 Ιουλίου 2019

Παρών σε μεγάλη Ημερίδα για την Πολιτική Προστασία ο Γιώργος Γιασημάκης

Με τον Δήμαρχο Ν.Ηρακλείου Νίκο Μπάμπαλο και τον Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη
Ο νέος Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης συμμετείχε στην Ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με θέμα: "Δημόσιος Διάλογος για την διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας από τους φυσικούς κινδύνους και την κλιματική Αλλαγή. Η Ανατολική Αττική ένα χρόνο μετά"
Βασικοί ομιλητές της Ημερίδας ήταν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ο Δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων Γεώργιος Ψαθάς, και ο Δρ. Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών ΕΚΠΑ και Προέδρος του ΟΑΣΠ.

Στην ημερίδα συμμετείχε και ο νέος Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος που ανέπτυξε την νέα φιλοσοφία αντιμετώπισης φυσικών κινδύνων, τονίζοντας πως το Υπουργείο είναι απόλυτα έτοιμο να εκπονήσει το σχέδιο που θα καταμερίζει ακριβώς τις αρμοδιότητες του κάθε Φορέα όταν ξεσπάσει ο κίνδυνος. Η παρουσία του νέου Δημάρχου Ωρωπού στην εκδήλωση είχε ουσιαστικό χαρακτήρα, αφού στο περιθώριό της του δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσει εκτενώς τόσο με τον νέο Υφυπουργό Εσωτερικών όσο και με παράγοντες της Περιφέρειας και με Δημάρχους πολλών Δήμων της Αττικής. Οι συζητήσεις αφορούσαν μεταξύ άλλων σε θέματα που άπτονται της οργάνωσης του Δήμου Ωρωπού, αλλά και στις άμεσες ενέργειες που θα προωθήσει η νέα Δημοτική Αρχή όσον αφορά την θωράκιση του Δήμου μας απέναντι στους φυσικούς κινδύνους και σε θέματα Πολιτικής Προστασίας. Ο νέος Δήμαρχος, χωρίς να χάνει χρόνο, προετοιμάζει καθημερινά την ανάληψη της Διοίκησης του Δήμου με υπευθυνότητα και  εργατικότητα, προκειμένου η 1η Σεπτεμβρίου να βρει την νέα Δημοτική Αρχή πανέτοιμη και να μην χαθεί ούτε μια πολύτιμη μέρα για τον τόπο μας.



Με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο και τον Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη

Με τον Δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου
Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας,Αμαρουσίου και Ωρωπού

Προηγούμενο
Επόμενο