3 Μαΐου 2019

Αναστασία Μαραβέλια: "Οι γυναίκες μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας"


Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ωρωπού και δραστήριο μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, η Αναστασία Μαραβέλια είναι από τις γυναίκες που ξεχώρισαν στη διοίκηση του Δήμου την τελευταία πενταετία. Σύζυγος και μητέρα δύο μικρών παιδιών, με σπουδές στα οικονομικά, μας ξεδιπλώνει τη συμβολή, το έργο και τα σχέδιά της για το μέλλον του τόπου μας.

Πώς αποφασίσατε να συμμετέχετε στα κοινά του Δήμου Ωρωπού;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Ωρωπό, αγαπώ τον τόπο μου, πιστεύω στην ενεργή συμμετοχή στα κοινά και ήθελα να προσφέρω με τις γνώσεις μου. Το 2014 πήρα την απόφαση να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο πλευρό του σημερινού Δημάρχου Θωμά Ρούσση και της παράταξής του  “Πρώτα ο Δημότης”. Ο Λαός του Ωρωπού με τίμησε με την ψήφο του και εκλέχθηκα δημοτική σύμβουλος.

 Τι πετύχατε για τον Δήμο Ωρωπού τα πέντε χρόνια της θητείας σας;

 Εκτός από τη συμμετοχή μου στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που προώθησαν γενικότερα το έργο της διοίκησής μας, ως Πρόεδρος της Ε.Τ.Α.Δ.Ω. συνέβαλα στην καθιέρωση του Ημιμαραθώνιου “Oropos Seaside Race”. Πρόκειται για ένα ετήσιο αθλητικό γεγονός που ξεκινήσαμε ως Δημοτική Αρχή το 2016, πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Ωρωπού και που διασφαλίζει χιλιάδες επισκέπτες στον τόπο μας. Ο Ημιμαραθώνιος που διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία κάθε φθινόπωρο τονώνει την τοπική οικονομία και εξασφαλίζει Πανελλαδική προβολή στο Δήμο μας. Δεν είναι όμως μόνο ο ετήσιος θεσμός του Ημιμαραθώνιου. Η Ε.Τ.Α.Δ.Ω. ήταν εκείνη που συντόνισε και στήριξε τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μοτοσυκλέτας ENDURO και του πρωταθλήματος ENDURO Νοτίου Ελλάδας 2018 στη Σκάλα Ωρωπού, ένα ακόμα αθλητικό γεγονός με πανελλαδική εμβέλεια. Ακόμα, το 2017, η Επιτροπή μας διοργάνωσε ένα επίσης σημαντικό αθλητικό  γεγονός για την Αττική, στον Κάλαμο αυτή τη φορά. Το Energy Triathlon Attiki - Kalamos Multisport Festival ήταν ένα παναττικό αθλητικό Φεστιβάλ με αγώνες που συμπεριέλαβαν ποδηλασία, κολύμβηση και τρέξιμο. Το Φεστιβάλ διοργανώσαμε σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τρίαθλου (ΕΟΤΡΙ).

 Πείτε μας, πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της γυναίκας στην τοπική μας κοινωνία;

 Οι γυναίκες με τους πολλαπλούς της ρόλους στην εργασία και την οικογένεια μπορούν να  συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη και το μέλλον της περιοχής μας. Μάλιστα τόσο η Ε.Τ.Α.Δ.Ω., όσο και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην οποία είμαι μέλος  διοργάνωσαν δύο ιδιαίτερα σημαντικές ημερίδες στον Δήμο Ωρωπού. Η πρώτη, με θέμα «Η γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία», πραγματοποιήθηκε στα Νέα Παλάτια  τον περασμένο Μάρτιο και « Γυναίκα και  τοπική Τουριστική Ανάπτυξη» που υλοποιήθηκε στο  Καπανδρίτι τον Μάρτιο του 2018. Ειδικά στην τελευταία Ημερίδα ακούστηκαν για πρώτη φορά ουσιαστικές προτάσεις για το πώς η γυναικεία επιχειρηματικότητα μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη των περιοχών του Δήμου μας.

 Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Στο 5χρονο ταξίδι της συμμετοχής μου στα δημοτικά δρώμενα της περιοχής μας πιστεύω πως συνέβαλα στην μεγάλη προσπάθεια και το έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Στο πρόσωπο του Δημάρχου, Θωμά Ρούσση, είδα έναν άνθρωπο έντιμο που τηρεί τον λόγο του και αγωνίζεται για τον τόπο του. Θα είμαι ξανά υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις εκλογές με την παράταξη “Πρώτα ο Δημότης”  ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να ολοκληρώσουμε το έργο μας και να κάνουμε καινούργια βήματα με στόχο την ανάπτυξη και την εξασφάλιση ενός καλύτερου αύριο για τον Δήμο μας και τους πολίτες του.



Προηγούμενο
Επόμενο