3 Αυγούστου 2018

"Τα fake news και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για το νέο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ωρωπού."



Επιστολή του Θανάση Τοτόμη

Ειδήσεις τον Αύγουστο λένε ότι δεν υπάρχουν. Αυτό ίσως έχουν κατά νου ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης και για ένα εκπαιδευτικό θέμα, κάποια αναπαράγουν τελευταία fake news, ψεύτικες πληροφορίες.
Συγκεκριμένα, με αφορμή την ίδρυση και λειτουργία του νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου ΕΝΕΕΓΥΛ Ωρωπού, κάποια γράφουν και ξαναγράφουν στις ειδήσεις τους ότι ο αγώνας και η ολοκλήρωσή του, είναι αγώνας άλλων - παραγόντων και παραγοντίσκων, και όχι των λαϊκών και εργατικών δυνάμεων, και των συλλόγων γονέων που πάλεψαν για την ολοκλήρωσή του στόχου.
Ανάμεσα σε άλλα τμήματα του διαρκή αγώνα που αναπτύχτηκε, το Δεκέμβρη αντιπροσωπεία πολιτών του Ωρωπού έθεσε το θέμα στην ΕΡΤ, και το Γενάρη βγήκε ομόφωνο ψήφισμα στήριξης από το ΣΚΕ της ΕΡΤ.
Το Μάρτη με πρωτοβουλία τους οι ίδιοι πολίτες έκλεισαν ραντεβού με τον υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, και μετά από απαίτησή τους υπογράφηκε την ίδια μέρα η απόφαση ίδρυσης του νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου ΕΝΕΕΓΥΛ Ωρωπού.
Τώρα, τόσο για κάποια τοπικά ΜΜΕ που διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και τις πληροφορίες, όσο και για κάποιους τοπικούς παράγοντες που διατείνονται ή βγάζουν και "επίσημες" ανακοινώσεις ότι αυτοί συνάντησαν τον υφυπουργό Παιδείας, όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αλλά οι ανακοινώσεις τους είναι κοινά μυθεύματα, και τους παραδίνουμε στην κρίση των πολιτών.
Αν οποιοσδήποτε από τους τελευταίους είχε διαβεί την πόρτα του υπουργείου Παιδείας, για οποιοδήποτε θέμα που αφορά την εκπαίδευση του Ωρωπού, το υπουργείο Παιδείας θα το είχε ανακοινώσει, όπως συμβαίνει με εκπροσώπους άλλων πόλεων. Αλλά κάτι τέτοιο δεν έχουμε δεί να συμβαίνει μέχρι σήμερα.
Όσο για το ποιοι εργάζονται μαζί με τους πολίτες, για τα ζητήματα της εκπαίδευσης του Ωρωπού, και ειδικότερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που έχουν ανάγκες και δικαιώματα, οι πολίτες τους γνωρίζουν στα μετερίζια των αγώνων.
Με διευθύνσεις και ονοματεπώνυμα.
Τώρα οι νέοι μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ του Ωρωπού, και οι τριάντα πέντε οικογένειες συμπολιτών μας που πάλεψαν, έχουν το δικό τους σχολείο, και θα στεγάζονται στο πρώην Γυμνάσιο Σκάλας Ωρωπού, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Δεν μπορεί κανείς να τους το πάρει.
Ούτε για "κτηματολόγια", ούτε για "δημαρχεία", ούτε για "ότι κάτσει" στις άγνωστες βουλές των ιθυνόντων.

Προηγούμενο
Επόμενο