29 Ιουνίου 2018

4 Χρόνια μόνο απευθείας αναθέσεις και τώρα προεκλογικά ΘΑ.........


Ξαφνικά άρχισε μια επικοινωνιακή καταιγίδα από πλευράς Δημοτικής Αρχής και των προσκείμενων επώνυμων-ανώνυμων παπαγάλων, που προαναγγέλει έργα, που θα αλλάξουν την καθημερινότητα, την αισθητική, αλλά και το επίπεδο διαβίωσης των Δημοτών του Ωρωπού.
Έργα παντού...Από την παραλία μέχρι την Πάρνηθα.
Πασπαλισμένα με μπόλικο ΘΑ και τυλιγμένα με φανταχτερές κορδέλες... έρχονται να θαμπώσουν,να ξεγελάσουν τους πολίτες του Δήμου μας και να χρυσώσουν το χάπι του απόλυτου τίποτα.
Της ανυπαρξίας έργου και της αλληλοεξυπηρέτησης ημετέρων μέσω των απευθείας αναθέσεων και των διαταγών πληρωμής που επιδόθηκε επί τέσσερα χρόνια η Δημοτική αρχή Ρούσση.
Τέσσερα χρόνια δεν έγινε το παραμικρό.Ούτε τα βασικά.
Ιδιωτικοποιήσεις(σκουπίδια-οδοφωτισμός), απευθείας αναθέσεις, εν κρυπτώ Διοίκηση και ''περίεργες'' δράσεις(χωματερή στο Πολυδένδρι).
Ο κύριος Ρούσσης και οι κολλητοί του, επέλεξαν να βαδίσουν σε δρόμους ξεπερασμένους και καταδικασμένους και να "χρεώσουν" τον Δήμο, με αποφάσεις που και δεν είχαν ακολουθήσει την σωστή οδό και "υποθηκεύουν" το μέλλον του Δήμου για πολλά πολλά χρόνια.
Με μια Δημοτική Ομάδα, που ζει και κινείται έξω από τις εξελίξεις και ενημερώνεται στα Δημοτικά Συμβούλια, για το τι πρόκειται να ψηφίσει μετά από ελάχιστα λεπτά και μια ''Ηγετική Ομάδα'', που κινούμενη στην λογική του μοιράσματος περιοχών( πάρε εσύ αυτό,να πάρω εγώ το άλλο...), φυσικό επόμενο ήταν "να μην κινηθεί ούτε φύλλο" και να περάσει η τετραετία χωρίς ο τόπος μας να κερδίσει το παραμικρό.
Έλα όμως που τα χρόνια περνούν και οι εκλογές πλησιάζουν.Ένας χρόνος έμεινε.
Άρα θα πρέπει να αρχίσουμε το παραμύθι για τα έργα που θα γίνουν στον τελευταίο χρόνο της Δημαρχιακής θητείας.
Και ανέλαβαν αυτό το έργο τα εξαπτέρυγα (επώνυμα και ''ανώνυμα''). 
Υπάρχει βέβαια και η Περιφέρεια που έχει εντάξει έργα που αφορούν τον Ωρωπό στον προγραμματισμό της,όπως κάνει σε όλους τους δήμους της Αττικής.
Και θα τα ξεκινήσει αυτή.
Και θα τα πληρώσει αυτή.
Άλλοι όμως θα καπηλευτούν την πατρότητα τους και θα παίξουν το παιχνίδι τους πάνω σε αυτά, προκειμένου να ξεγελάσουν και να επανεκλεγούν.
Που ήσασταν τέσσερα χρόνια κύριοι της Δημοτικής Αρχής;
Γιατί δεν ξεκίνησε το παραμικρό δημοτικό έργο;
Γιατί μείνατε μόνο σε απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους και σε διαγωνισμούς με όρους που είναι το λιγότερο περίεργοι(ειδικό όχημα πιστοποιημένο για μεταφορά νεκρών πτηνών σε διαγωνισμό για αποκομιδή οικιακών απορριμάτων );
Γιατί αναλωθήκατε σε μικροεπισκευές και σε μελέτες που έμειναν στα χαρτιά και στα αζήτητα;
Γιατί ιδιωτικοποιήσατε τα πάντα, στο βωμό του υποτιθέμενου κέρδους που θα προκύψει για τον Δήμο;
Γιατί διαλύσατε κάθε έννοια διαλόγου και επιβάλλατε μεθόδους που είναι ξεπερασμένες και καταδικασμένες(ποιος ξεχνάει το ''έτσι θέλω εγώ''του Δημάρχου);
Γιατί παραιτηθήκατε από κάθε διεκδίκηση για την πληγή των Διοδίων, καταντώντας μάλιστα να ''χαρίσετε''(δεν στείλατε δικηγόρο στο δικαστήριο) εκατομμύρια στην Νέα Οδό;
Χιλιάδες γιατί... που φυσικά απάντηση δεν έχουν.
Σημασία τώρα έχει για αυτούς,να πετύχει το σχέδιο της παραπλάνησης και της εξαπάτησης.
Θα στήσουν πανηγύρια εγκαινίων, θα φωτογραφηθούν(όπως τους αρέσει), θα πανηγυρίσουν τα προσκείμενα sites (επώνυμα και ''ανώνυμα''),θα τάξουν τα πάντα στους πάντες και έτσι ελπίζουν πως θα καταφέρουν να ξεγελάσουν τους πολίτες.
Όμως είναι αργά για αυτούς.
Έχει καταγραφεί πια η πορεία της διοίκησής τους και έχει χαρακτηριστεί σαν η χειρότερη που έχει περάσει από αυτόν τον τόπο.Και μάλιστα σε μια εποχή δύσκολη και κρίσιμη.
Ο πολιτικός τους χρόνος τελειώνει και φυσικά δεν θα τους σώσουν όλα αυτά τα επικοινωνιακά τρικ που έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν.
Οι Δημότες του Ωρωπού τους έχουν πια μάθει και τους ετοιμάζουν ένα μεγάλο πάρτι  Εξόδου.
Και θα είναι η Έξοδός τους λυτρωτική για τον τόπο.
Θλιβερή ανάμνηση μιας ξεπερασμένης και αποτυχημένης Διοίκησης, που σε λίγο καιρό κανείς δεν θα την θυμάται, παρά μόνο για να απεύχεται,να ξανασυμβεί στον τόπο, τέτοια παρακμή και τέτοια υποβάθμιση.



                                                                                        Γιώργος Γιασημάκης
Προηγούμενο
Επόμενο