26 Ιανουαρίου 2018

ΔΙΟΔΙΑ ΟΔΙΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ: ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της, την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ γύρω από το σοβαρό ζήτημα των διοδίων στους οδικούς άξονες. Ένα ζήτημα που υπήρξε πεδίο κινητοποιήσεων, σφοδρών πολιτικών αντιπαραθέσεων και μεγάλων υποσχέσεων.
Η συγκυβέρνηση σήμερα, όχι μόνο δεν καταργεί τα διόδια, αλλά εγκαθιστά νέα, αυξάνει το αντίτιμο διέλευσης, υπογράφει νέες συμβάσεις παραχώρησης έργων με τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς δρόμους, που με τον ιδρώτα του πλήρωσαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για να κατασκευασθούν.
Συγκεκριμένα  για τους δήμους του Διονύσου και της Κηφισιάς, η συγκυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο της, μαζί με τον πάροχο «Νέα Οδός Α.Ε.», ενέκριναν την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά την  εγκατάσταση πλευρικών διοδίων στους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης. Η απόφαση αυτή συνοδεύεται από την αύξηση της τιμής στο αντίτιμο διέλευσης τόσο στα μετωπικά διόδια των Αφιδνών όσο και στα πλευρικά διόδια του Καπανδριτίου και Μαλακάσας, έτσι ώστε το κόστος του έργου να πέσει πάλι στις πλάτες των εργαζομένων.
Η απόφαση αυτή αποτελεί πρόκληση για το λαό, που δοκιμάζεται από την καπιταλιστική κρίση, την ανεργία και τη φτώχεια, να χρυσοπληρώνει συνεχώς και για τους δρόμους.
Με την κατασκευή νέων σταθμών διοδίων, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική ικανοποίησης των συμφερόντων μεγάλων μονοπωλιακών  ομίλων όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Συνεχίζει, με τις ευλογίες της Ε.Ε.,  να εφαρμόζει τις περιβόητες συμβάσεις παραχώρησης που έγιναν για να αυξήσουν τα κέρδη των κατασκευαστικών ομίλων και όχι μόνο διατηρεί αλλά και επεκτείνει τα διόδια.
Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με την διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και τις δημοτικές αρχές, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, όπως κάνει από την πρώτη μέρα διακυβέρνησής της σε σχέση με την αντιλαϊκή πολιτική της. Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μιλώντας για μείωση της τιμής των διοδίων, για παράδρομους και τιμή με το χιλιόμετρο, για κάρτες ελεύθερης διέλευσης, για ακόμα μια φορά προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το λαό της περιοχής μας.
Είναι γνωστή η τακτική που ακολουθεί. Κατά το παρελθόν είχε σηκώσει κουρνιαχτό με το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» και με αλαλαγμούς στελεχών της ότι «θα καταργήσουμε τις συμβάσεις παραχώρησης όταν κυβερνήσουμε», παρουσιάζοντας μάλιστα τους εαυτούς τους ως «κινηματικά ακομμάτιστους».
Στην συνέχεια τους είδαμε να διοργανώνουν «ενωτικούς» αγώνες με δημάρχους της ΝΔ στην περιοχή της ΒΑ Αττικής. Τους είδαμε να είναι υποψήφιοι με την ΔΟΥΡΟΥ στην περιφέρεια και να καταλαμβάνουν θέσεις κλειδιά. Είδαμε ηγετικά στελέχη του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» να διορίζονται σε Υπουργεία εφαρμόζοντας αμέσως την κυβερνητική διαχείριση που υλοποιεί τις συμβάσεις παραχώρησης.
Θλίψη προκαλούν επίσης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας, τα οποία αφού στήριξαν με πάθος τη Δούρου και τον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα εμφανίζονται ως απατημένοι σύζυγοι, ότι δεν ήξεραν, ότι προδόθηκαν… Είναι αυτοί που πρωτοστάτησαν στο ξέπλυμα του ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα και σήμερα εμφανίζονται ως «ανένταχτοι αριστεροί» καλώντας ξανά σε ενωτικούς αγώνες με δημάρχους που στηρίζουν την πολιτική της παραχώρησης.
Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικές αρχές, δε λένε κουβέντα για κατάργηση όλων των διοδίων, αφού αποδέχονται την αρχή ότι για να έχουμε δρόμους πρέπει να υπάρχουν διόδια, να πληρώνει ο λαός για να έχει πρόσβαση.
Δεν λένε κουβέντα για την συμφωνία τους με την παραχώρηση – εκμετάλλευση του οδικού δικτύου σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Αυτή είναι η δίκαιη ανάπτυξη; Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θα συνεχίσουν να πληρώνουν για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων που λυμαίνονται τους δρόμους;
Αρκετά!!!
Σήμερα υπάρχουν όλες οι υποδομές, τις οποίες ο λαός έχει πληρώσει και είναι αυτός που πρέπει ελεύθερα να τις απολαμβάνει.
Απαιτούμε δρόμους ελεύθερους χωρίς διόδια, ασφαλείς για να εξυπηρετείται άνετα και γρήγορα ο λαός, ο οποίος πλήρωσε και πληρώνει τεράστιους φόρους, φόρο  καυσίμων, τέλη κυκλοφορίας κ.λπ. Τα έργα και τις υποδομές να τα αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον.
Απαιτούμε την απόρριψη των συμβάσεων παραχώρησης που επιβάλλουν τα διόδια.
Απαιτούμε να κατασκευασθούν γρήγορα και σωστά οι παράδρομοι, οι κόμβοι, οι διαπλατύνσεις και όποιο άλλο έργο είναι αναγκαίο, ώστε με ασφάλεια να κινούνται οι διερχόμενοι.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε το λαό της περιοχής μας να αντιπαλέψει ένα ακόμα αντιλαϊκό σχέδιο τη κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Να μην επιτρέψει να εγκατασταθούν πλευρικά διόδια, συστήματα ηλεκτρονικής χρέωσης, και να απαιτήσει την κατάργηση όλων των διοδίων. Σε αυτές τις διεκδικήσεις θα έχει στο πλευρό του το ΚΚΕ.

Κομματικές Οργανώσεις Διονύσου – Ωρωπού 
 
 

Προηγούμενο
Επόμενο