15 Ιουνίου 2023

Διαγραφές χιλιάδων ευρώ, με ερωτηματικά, στην ύδρευση κατήγγειλαν οι δημ. σύμβουλοι Κ. Λίτσας και Γ. Μονιάκης

 


"Δεν γίνεται ένας υδρομετρητής να είναι χαλασμένος το 2010 το πρώτο εξάμηνο του 2011, να φτιάχνεται το δεύτερο εξάμηνο του 2011, να... χαλάει το πρώτο εξάμηνο του 2012, να φτιάχνεται για το δεύτερο εξάμηνο του 2012, για το 2013 και '14 και μετά πάλι να... ξανάχαλάει το 2015. Αυτά τα 'θαύματα' μόνο στον Ωρωπό γίνονται " ανέφερε στην παρέμβασή του ο υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού κ. Κωνσταντίνος Λίτσας με αφορμή τις διάφορες διαγραφές οφειλών στην ύδρευση από το Δημοτικό Συμβούλιο. "Πρόκειται για κάτι μαγικό. Ένας μετρητής που γράφει πολύ "κατά λάθος", τόνισε για συγκεκριμένη περίπτωση διαγραφής χρεώσεων χιλιάδων ευρώ στον ίδιο μετρητή νερού, καταλήγοντας πως πρόκειται για "ντροπή και κοροϊδία". Ενδεικτικά, σύμφωνα με την εισήγηση που εστάλη στους δημοτικούς συμβούλους, υπάρχει περίπτωση όπου φαίνεται ιδιοκτήτης/ιδιοκτήτρια ακινήτων να διεκδικεί την διαγραφή χρεών που αγγίζουν τις 24.000 ευρώ, όσο το κόστος μιας γκαρσονιέρας.
Το θέμα με τα ερωτηματικά σε ορισμένες διαγραφές ανέδειξε πρώτος ο δημοτικός σύμβουλος Αφιδνών Γιάννης Μονιάκης ο οποίος έθεσε στον αντιδήμαρχο ύδρευσης σημαντικά ερωτήματα, όπως το πως είναι δυνατόν για τέσσερα ολόκληρα εξάμηνα να παραμένει χαλασμένος ένας υδρομετρητής, χωρίς αντικατάσταση ή επισκευή, την στιγμή που έχει δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη. Γιατί, λοιπόν,εφόσον έγινε από την στιγμή έκδοσης του λογαριασμού η δήλωση του προβλήματος από τον ιδιοκτήτη στο Δήμο, ο μετρητής δεν αλλάχτηκε άμεσα; 



Ο Αντιδήμαρχος ύδρευσης κ. Αρμυριώτης εξήγησε τα διαδικαστικά θέματα που οδηγούν σε διαγραφές οι οποίες στο τελευταίο Συμβούλιο αφορούσαν στις δημοτικές ενότητες Αφιδνών, Πολυδενδρίου και Ωρωπίων. Η υπηρεσία για να προχωρήσει στην εισήγηση για διαγραφές απαιτεί βεβαιώσεις δύο υδραυλικών όταν υπάρχει βλάβη, ενώ τόνισε και τις περιπτώσεις όπου έχουν υπάρξει διπλοπληρωμές λογαριασμών. Δήλωσε πως στις εισηγήσεις είναι όλα νομότυπα, η υπηρεσία έχει απαντήσει θετικά στα αιτήματα των ενδιαφερόμενων πολιτών που όφειλαν να δηλώσουν την βλάβη μόλις έλαβαν τον λάθος λογαριασμό και υπάρχουν όλες οι απαραίτητες βεβαιώσεις. 
Τέλος, ο κ. Βελτανιωτης  πρότεινε τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής, ώστε να υπάρχει έλεγχος και να μην δημιουργούνται αμφιβολίες και προβλήματα με τις διαγραφές οι οποίες πρέπει να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Προηγούμενο
Επόμενο