21 Απριλίου 2023

Λήψη κυκλοφοριακών μέτρων για την προστασία των μαθητών του δημοτικού σχολείου Αυλώνα.

 

Παρέμβαση πραγματοποίησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού Μιχάλης Χασιώτης και Βασίλης Γεωργόπουλος προς την δημοτική αρχή για το πολύ σοβαρό θέμα της λήψης κυκλοφοριακών μέτρων για την προστασία των μαθητών του δημοτικού σχολείου Αυλώνα.

Η πολύ επικίνδυνη κατάσταση που περιγράφεται στην παρέμβαση θέτει καθημερινά σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των μαθητών και δυστυχώς η δημοτική αρχή Ωρωπού, που είναι υπεύθυνη για την λήψη μέτρων, τίποτα σημαντικό δεν έχει υλοποιήσει.

Να παρθούν τώρα μέτρα ώστε να μην ζήσουμε τραγωδίες στο μέλλον.

Ακολουθεί η παρέμβαση:

«Προς: Πρόεδρο ΔΣ κ. Χρήστο Τρομπούκη, Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους

Αρ. Πρωτοκόλλου: 6677/5.4.2023

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριε Δήμαρχε,

Το μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας των μαθητών του δημοτικού σχολείου Αυλώνα, σχετικά με τα μέτρα για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους γονείς και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Αυλώνα επιβιβάζονται και αποβιβάζονται καθημερινά στο σχολικό λεωφορείο, πολλές φορές από τον δρόμο αντί του πεζοδρομίου, απουσία σχολικού τροχονόμου τόσο τις πρωινές όσο και τις μεσημβρινές ώρες κάτι που εγείρει σοβαρό ζήτημα ασφαλείας για την σωματική τους ακεραιότητα, δεδομένου ότι οι οδοί πέριξ του σχολείου είναι πολυσύχναστοι και η κυκλοφορία άλλων οχημάτων είναι συνεχείς και πυκνή.

Επίσης, για την προστασία της ακεραιότητας των μαθητών από ένα πιθανό ατύχημα είναι αναγκαία η κατασκευή οριζόντιας διάβασης πεζών και κάθετης σήμανσης μπροστά από το σχολείο, η πεζοδρόμηση της οδού Σύρμα και η τοποθέτηση απαγορευτικής πινακίδας για την διέλευση φορτηγών άνω των 3,5 τόνων από τους δρόμους που περιβάλουν το σχολείο.

Αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ όλα τα παραπάνω σας τα έχουν καταθέσει με αιτήματα τους οι ίδιοι οι γονείς, η δημοτική αρχή σας δεν έχει λάβει κανέναν ουσιαστικό μέτρο προς ικανοποίηση αυτών.

Για εμάς η προστασία της ζωής και της ακεραιότητας των μαθητών είναι υψίστης σημασίας και απαιτούμε εδώ και τώρα να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Ζητάμε να πραγματοποιηθεί συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να μας ενημερώσετε για τις όποιες ενέργειες έχετε πραγματοποιήσει έως σήμερα για να ικανοποιήσετε τα δίκαια αιτήματα των γονέων τόσο για την πρόσληψη σχολικού τροχονόμου όσο και για την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων που αναφέρονται στην παρούσα επιστολή και αφορούν την προστασία των μαθητών από ένα πιθανό ατύχημα, καθώς να αποφασίσουμε για όλες τις άμεσες ενέργειες που είναι αναγκαίες ώστε να λυθεί το πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση είστε υπεύθυνος εσείς και η δημοτική αρχή για αυτήν την, εις γνώσης σας, επικίνδυνη κατάσταση και ως εκ τούτου για τους καθημερινούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι μαθητές.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος».

Απρίλιος 2023,

Το γραφείο τύπου 


Προηγούμενο
Επόμενο