28 Ιανουαρίου 2023

To "Save Your Hood" στις εκβολές του Ασωπού

 

Στις 5 Φεβρουαρίου την Κυριακή, με αφορμή την Παγκόσμια Ήμέρα Υγρότοπων, οι Εθελοντές του κινήματος "Save Your Hood"θα προβούν σε συμβολικό καθαρισμό των εκβολών του Ασωπού ποταμού στις 8.30 το πρωί. Το κίνημα ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία που γρήγορα γιγαντώθηκε για την ευαισθητοποίηση του αυξανόμενου κοινού για το πρόβλημα των απορριμμάτων, ενώνοντας ενεργούς πολίτες και άλλες εθελοντικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. 

Σύμφωνα με τη Σελίδα τους στο facebook:

"Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023: Μια μοναδική ΣΟΥΠΕΡ δράση θα λάβει χώρα  

  Χωριανοί ξυπνήστε έρχεται το βανάκι του Save Your Hood γεμάτο και πλήρως εξοπλισμένο με χαμόγελα, διάθεση και μπριο, για να ταξιδέψει μέχρι τη γειτονική Εύβοια και Βοιωτία, με έναν στόχο: Τον καθαρισμό 4 μικρών, αλλά άκρως σημαντικών Υγροτόπων για το τοπικό και εθνικό οικοσύστημα και να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα αρχινήσουμε την πορεία μας από την Αθήνα και κατά τις 8:30 π.μ. θα φτάσουμε στο πρώτο σημείο συνάντησης μας, την Εκβολή του ποταμού Ασωπού.

 Αφού ολοκληρώσουμε τον καθαρισμό μας εκεί, θα συνεχίσουμε δυναμικά για το επόμενο σημείο, τον Υγρότοπο Φάρου Αυλίδας, όπου θα φτάσουμε γύρω στις 10:30 π.μ.

Οι υγρότοποι που θα επισκεφθούμε εμφανίζουν ποικιλία ενδιαιτημάτων, ειδών φυτών και ζώων. Καθένας από αυτούς έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που κάνουν την περιοχή ξεχωριστή. Πιο συγκεκριμένα, ο Υγρότοπος Ασωπού συμβάλλει σημαντικά στην σταθεροποίηση της ακτογραμμής και προσφέρει δυνατότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και έρευνας.

Το πρόβλημα: Η αστική και παραθεριστική χρήση, η σημαντική βιομηχανική δραστηριότητα, η νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης, η ρίψη βιομηχανικών αποβλήτων και αστικών λυμάτων, οι φωτιές στους καλαμιώνες για την επέκταση των χωραφιών, οι μικρές χωματερές και η ρίψη σκουπιδιών και οι ανθρώπινες δραστηριότητες που αφορούν τη διάνοιξη δρόμων, τις επιχωματώσεις, το κυνήγι κλπ οδηγούν σταδιακά σε κατακερματισμό και υποβάθμιση της βλάστησης και απώλεια ενδιαιτημάτων ειδών.

Νερό, σνάκς, εξοπλισμός παρέχονται! Μην ξεχάσετε να δηλώσετε συμμετοχή ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο για να υπολογίσουμε καλύτερα για όλους και όλες!

https://forms.gle/xdMBL8SJHqoRp1io9

OF COURSE προτιμήστε επαναχρησιμοποιούμενα γάντια και δοχεία τροφίμων και ποτών για ό,τι άλλο ποτό ή φαγητό θέλετε να έχετε μαζί σας!

Με δήλωση στο event οτι θα έρθετε, θα τοποθετείστε άμεσα σε ομάδα συζήτησης, όπου θα υπάρχει άμεση ενημέρωση και πληροφόρηση.

✔️Ακριβή σημεία και ώρες συνάντησης-δράσης:

- Εκβολή Ποταμού Ασωπού - 8:30 π.μ.

https://goo.gl/maps/eNKTzvnKd7ChBJAn9

- Υγρότοπος Φάρου Αυλίδας - 10:30 π.μ

https://goo.gl/maps/MvEkJbykQzVadwQG8

- Υγρότοπος Ψαχνών ή Κολοβρέχτη - 12:30 μ.μ.

https://goo.gl/maps/EgLTdYF6FiRM3Lka9

- Αλυκή Κοπανά - 02:30 μ.μ.

https://goo.gl/maps/q5dag47m9K4KVRwk7

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ"

Προηγούμενο
Επόμενο