27 Ιανουαρίου 2023

ANAKOINΩΣΗ ΚΟ ΩΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ

 

26-1-2023



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο.Β. ΩΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ



Ντράπηκε και η ντροπή ακούγοντας τον Κ. Μητσοτάκη κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον Αυλώνα!



Να λέει πως η κυβέρνηση της ΝΔ «έχει σταθεί δίπλα σε κάθε Έλληνα πολίτη».



Πόσο κοντά ήταν, όμως, η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο λαό του Αυλώνα;



Να υπενθυμίσουμε ενδεικτικά ότι:

-Είμαστε στο 2023 και, όχι μόνο δεν υπάρχει τοπικό ιατρείο, αλλά ούτε γιατρός για να γράφει τις συνταγές των κατοίκων της κοινότητας.

-Δεν υπάρχει Τοπική Συγκοινωνία στον Δήμο, που να ενώνει των Αυλώνα με τις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου και με το ΚΥ στο Καπανδρίτι.

-Τα δρομολόγια του ΟΣΕ είναι αραιά, το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας κάθε 2 ώρες.

-Δεν υπάρχει αποχετευτικό σύστημα.

-Δεν υπάρχει ούτε ένα υποκατάστημα τράπεζας.

-Η ανάπτυξή την οποία ευαγγελίζεται η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα είναι αυτή που ωθεί την εμπορευματοποίηση της λαϊκής τέχνης και της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως αυτή εκφράσθηκε και στον Αυλώνα με την υπαγωγή του μουσείου Ζυγομαλά στο μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, μετά από σύναψη προγραμματικής σύμβασης.



Να ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σταθεί δίπλα σε κάθε Έλληνα πολίτη, παρά τις «εισαγόμενες» δυσκολίες, κρύβοντας πως:

- Οι αιτίες για την εκτίναξη των τιμών της Ενέργειας είναι η «πράσινη μετάβαση», οι πανάκριβες ΑΠΕ, η πολιτική της ΕΕ για την «απελευθέρωση» της Ενέργειας και το Χρηματιστήριο Ενέργειας, στο οποίο τζογάρονται οι ανάγκες του λαού σε θέρμανση και ηλεκτροδότηση. Σε αυτές τις πολιτικές συμφωνεί η κυβέρνηση της ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Να θυμίσουμε στον πρωθυπουργό πως στο 11μηνο Γενάρης - Νοέμβρης 2021 η χονδρεμπορική τιμή ρεύματος αυξήθηκε κατά 300%!

- Οι πολλαπλές οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, στις οποίες παίρνει μέρος η κυβέρνηση της ΝΔ και συμφωνούν με αυτές και τα άλλα αστικά κόμματα, έχουν οδηγήσει σε μεγάλη επιπρόσθετη αύξηση όχι μόνο του κόστους της Ενέργειας, αλλά και τροφίμων, πρώτων υλών κ.α.

- Τα τεράστια «πακέτα» χρηματοδότησης της «πράσινης - ψηφιακής μετάβασης» προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, νομοτελειακά παράγουν πληθωρισμό, τον οποίον πληρώνει για άλλη μία φορά ο λαός.

- Οι κρατικές επιδοτήσεις χρηματοδοτούνται από τους φόρους του κρατικού προϋπολογισμού, το 95% των οποίων συνεχίζει να προέρχονται από το λαό.



Να υπερηφανεύεται για την αγορά των Rafale, με την οποία η κυβέρνησή του χρέωσε τον ελληνικό λαό, με πάνω από 3 δισ. ευρώ, όχι βέβαια για την υπεράσπιση της άμυνας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, προς το συμφέρον του λαού, αλλά για την υπηρέτηση των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών.



Να μιλάει για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την συγκράτηση των τιμών και για τα Market Pass και την 10% έκπτωση για τις αγορές στα Super Markets, για σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις και για λιγότερες ανισότητες.

Η πραγματικότητα είναι πως, όπως και τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, έτσι και τα διάφορα pass τα χρηματοδοτεί ο λαός και καταλήγουν στα ταμεία των ομίλων. Οι αυξήσεις των συντάξεων δε καλύπτουν ούτε τον πληθωρισμό, που σημαίνει πως η αγοραστική δύναμη των συντάξεων θα μειωθεί και φέτος. Οι ανισότητες όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά αντίθετα γιγαντώνονται. Από τη μία οι εφοπλιστές που μεταφέρουν το αμερικάνικο LNG, οι μεγάλοι όμιλοι του τουρισμού, τα super markets που βγάζουν αμύθητα πλούτη και από την άλλη οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που βυθίζονται στην ενεργειακή φτώχεια, η ακρίβεια τους εξαϋλώνει το μικρό τους εισόδημα και η ανεργία τους περιμένει στη γωνία.



Να αναφέρεται στον φράκτη στον Έβρο και τη χρησιμότητά του και αναρωτήθηκε τι θα είχε γίνει αν δεν είχε κατασκευαστεί.

Δεν περιμέναμε, ασφαλώς, να παραδεχθεί, πως ο φράχτης είναι ένα ακόμα μέτρο που στρέφεται κατά των ξεριζωμένων, προσφύγων και μεταναστών, που εργαλειοποιούνται τόσο από την ΕΕ όσο και από την Τουρκία με βάση την Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας του 2016 και τις ελληνικές κυβερνήσεις (πριν του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της ΝΔ) που στήνουν hot spots διαλογής και ανοιγοκλείνουν την κάνουλα των ροών ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του κεφαλαίου, από την πολιτική της καταστολής της ΕΕ και του εγκλωβισμού στις πρώτες χώρες υποδοχής. Τα τείχη δεν μειώνουν τις ροές των κατατρεγμένων, καθώς παραμένουν οι αιτίες του ξεριζωμού, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι και η καπιταλιστική βαρβαρότητα. Συνήθως, οι ξεριζωμένοι οδηγούνται σε άλλους πιο επικίνδυνους δρόμους προς τη χώρα προορισμού τους.



Τέλος, ο Κ. Μητσοτάκης έθεσε το δίλλημα των εκλογών λέγοντας «Το ερώτημα των εκλογών είναι: Ποια παράταξη και ποιος Πρωθυπουργός πρέπει να κρατά το τιμόνι της χώρας».

Όμως το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης είναι ήδη γνωστό και αντιλαϊκό. Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο επόμενος μηχανοδηγός, οι ράγες του καπιταλιστικού συστήματος είναι ήδη στρωμένες στην κατεύθυνση που δείχνουν οι οδηγίες της ΕΕ, η στρατηγική της «πράσινης μετάβασης» και του «ψηφιακού μετασχηματισμού», το Ταμείου Ανάκαμψης» και γενικά, η καπιταλιστική κερδοφορία την οποία έχει πληρώσει ακριβά ο λαός.



Συνεπώς, το πραγματικό δίλλημα των εκλογών είναι εάν θα είναι δυνατός ο λαός και αδύναμη η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση.



Η πείρα των τελευταίων χρόνων απέδειξε ότι ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ΣΕ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ.

Προηγούμενο
Επόμενο