5 Αυγούστου 2022

Προχωρά η δημιουργία Κέντρου Ιστορίας, Δημοκρατίας και Πολιτισμού στις πρώην Φυλακές Ωρωπού


 

Δήμαρχος, Γιώργος Γιασημάκης: H Iστορία γράφεται με έργα

Με ανακοίνωσή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Δήμαρχος Ωρωπού ενημέρωσε πως ψηφίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η διενέργεια του Ανοιχτού Διαγωνισμού και η δρομολόγηση της κατασκευής του "Κέντρου Ιστορίας Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού" στο χώρο των Παλιών Φυλάκων Ωρωπού

Συγκεριμένα ο Δήμαρχος αναφέρει:

 "Είμαι πραγματικά συγκινημένος και υπερήφανος, μιας και ένα όνειρο πολλών συμπολιτών μας και ένα πλάνο που μέχρι πριν λίγο καιρό έμοιαζε απραγματοποίητο και μακρινό, βρίσκεται πια μπροστά στην δικαίωση και την ολοκλήρωση του.

Ψηφίστηκε χθες στην Οικονομική Επιτροπή η διενέργεια του Διεθνούς Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού, που θα αναδείξει τον μειοδότη ο οποίος θα αναλάβει να πραγματοποιήσει την δημιουργία του "Κέντρου Ιστορίας Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού" στο χώρο των Παλιών Φυλάκων Ωρωπού, προϋπολογισμού 6.696.000 ευρώ, πόσο που ήδη έχει εγκριθεί.

Η Ιστορία γράφεται με έργα που θα μείνουν για πάντα και με παρεμβάσεις που πραγματικά αλλάζουν τους τόπους και τα δεδομένα τους.

Προχωράμε μπροστά αφήνοντας στο περιθώριο όσους με στείρα αντιπολιτευτική διάθεση κραυγάζουν και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να αφήσουν σκιές.

Προχωράμε μπροστά μαζί με την κοινωνία του Ωρωπού για να κάνουμε πράξη τα όσα σχεδιάσαμε και ονειρευτήκαμε." 



Προηγούμενο
Επόμενο