6 Ιουλίου 2022

Νέο Πολυϊατρείο στη Κατασκήνωση της Αρχιεπισκοπής στο Ασπροχώρι Αυλώνα

ΝΕΟ ΠΟΛΥIΑΤΡΕΙΟ ΣΤH ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΡΙ ΑΥΛΩΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Tη δημιουργία ενός πολυϊατρείου που που θα εξυπηρετεί συνολικά τους πολίτες στο Δήμο Ωρωπού ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια του αγιασμού της κατασκηνωτικής περιόδου στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Παιδείας Πολιτισμού & Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Ασπροχώρι Αυλώνα και παρουσία του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της υφυπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, της Διοικήτριας της Α Υγειονομικής Περιφέρειας Γιαννούλας Νταβώνη και του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη.

Το ζήτημα της κατασκευής του πολυϊατρείου είχε συζητηθεί προ μηνών σε συνάντηση του δημάρχου Ωρωπού με τον Αρχιεπίσκοπο και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υλοποιηθεί. Ο Δήμαρχος Ωρωπού υποσχέθηκε απεριόριστη στήριξη από τις υπηρεσίες του Δήμου για τις ανάγκες της κατασκηνωτικής δομής.

Μετά τον αγιασμό ο δήμαρχος Ωρωπού έκανε την ανακοίνωση με το ευχάριστο γεγονός στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζοντας μεταξύ άλλων. "Είναι πραγματικά κάποιες μέρες που με κάνουν να νιώθω περήφανος που υπηρετώ τον τόπο μου, αλλά και τεράστια ευγνωμοσύνη απέναντι σε κάποιους ανθρώπους που συνεχώς στηρίζουν τον αγώνα για την ανάπτυξη της περιοχής και του Δήμου μας. Είναι ένα ακόμα μεγάλο έργο που θα αναβαθμίσει τον τόπο μας και θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες υγείας στους δημότες μας στον Αυλώνα, στο Ασπροχώρι, στη Μαλακάσα αλλά και σε όλο το Δήμο μας και θα είναι η τρίτη δομή υγείας μετά το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και το πολυιατρείο Ωρωπού. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει και συνάντηση με την ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου Υγείας για να συζητήσουμε και την περαιτέρω αναβάθμιση των δομών υγείας στον τόπο μας. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον Αρχιεπίσκοπο για το τεράστιο κοινωνικό έργο που προσφέρει και που είναι τόσο κοντά στον τόπο μας".

Ο Αρχιεπίσκοπος ξενάγησε τους εκλεκτούς καλεσμένους του στις πανέμορφες εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης. Στο κήρυγμα του τόνισε τη σπουδαιότητα της "ενότητας" στην ελληνική κοινωνία και την ανάγκη μεγαλύτερης προσφοράς προς τον τόπο και τους νέους και στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε το Κέντρο Παιδείας Πολιτισμού & Εθελοντισμού.

Ο Διευθυντής της εγκατάστασης Σεβαστιανός Ανδρεάδης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την στήριξή του, τον υπουργό υγείας και την υφυπουργό για την συνδρομή τους στην δημιουργία του πολυϊατρείου εντός της κατασκήνωσης και τον Δήμαρχο Ωρωπού για την πολύ καλή συνεργασία.

https://www.youtube.com/watch?v=zDX6yEXeolo

Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού


Προηγούμενο
Επόμενο