6 Ιουλίου 2022

Στη Βουλή η δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου στο Δήμο Ωρωπού

Δελτίο Τύπου

Ο Πάνος Σκουρολιάκος, βουλευτής Ανατολικής Αττικής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού με θέμα: «Δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου στον Δήμο Ωρωπού».

Σκοπό έχει να πληροφορηθούν οι πολίτες για τον τρόπο με τον οποίο το αρμόδιο Υπουργείο σκοπεύει να στηρίξει την προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής για την δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου στον Ωρωπό.

Η ερώτηση έγινε με αφορμή την επιστολή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αμφιάραος-Αρχαία Γραία» προς τον Δήμαρχο Ωρωπού, στην οποία τονίζουν την ανάγκη ανέγερσης Αρχαιολογικού Μουσείου στον Δήμο Ωρωπού.

Στη συγκεκριμένη επιστολή επισημαίνεται πως το επιστημονικό προσωπικό του Πολιτιστικού Συλλόγου, σε συνεργασία με αυτό της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, προτίθεται να εκπονήσει δωρεάν την αρχιτεκτονική μελέτη ιδεών για την ανέγερση ενός δημόσιου Αρχαιολογικού Μουσείου στον Δήμο Ωρωπού, σε κατάλληλη έκταση γης που θα τους υποδειχθεί.

Με την επιστολή τους ευελπιστούν ότι η προσφορά αυτή θα είναι η απαρχή μιας σειράς ενεργειών που απαιτούνται για να στεγαστούν σε ένα σύγχρονο κτίριο όλα τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα της ευρύτερης περιοχής που βρίσκονται σήμερα σ ́ έναν ακατάλληλο χώρο. Σ΄αυτά θα προστεθούν και εκείνα που βρίσκονται σε άλλα Αρχαιολογικά Μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού ή έστω αντίγραφά τους.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια ανέγερσης και λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου στον Ωρωπό, τονίζουν στην επιστολή τους, θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον τόπο και την τοπική κοινωνία. Θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής του Ωρωπού να γνωρίσουν και να διαδώσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Ετσι η περιοχή θα μετατραπεί σε πόλο έλξης επισκεπτών και θα αναδειχθεί τουριστικά και οικονομικά.


Προηγούμενο
Επόμενο