8 Ιουλίου 2022

ΚΟ Ωρωπού του ΚΚΕ: Αυτοψία στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Καπανδριτίου


Κλιμάκιο  της ΚΟ Ωρωπού του ΚΚΕ, μετά από αίτημα κατοίκων της περιοχής, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Καπανδριτίου στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για εγκαταστάσεις που φιλοξενούν 450 παιδιά κατά μ.ό. Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

·        Οι πυλώνες φωτισμού είναι οξειδωμένοι (σκουριασμένοι) εξωτερικά σε μεγάλο βαθμό και εκφράζονται φόβοι ότι αυτό επηρεάζει και την στατικότητά τους. Υπάρχουν λάμπες που δεν λειτουργούν, ενώ είναι άγνωστο εάν συντηρούνται επαρκώς (καλωδιώσεις, ασφάλειες κλπ.). Κάτω από τις ανατολικές κολώνες υπάρχει ένα ΚΑΦΑΟ ανοιχτό, προσβάσιμο στον οποιοδήποτε.

·        Ο περιμετρικός δρόμος έξω από τα σύρματα της περίφραξης του γηπέδου ποδοσφαίρου, που οδηγεί στα αποδυτήρια και στο γήπεδο beach-football σε δύο σημεία (προς το νότο) έχει υποσκαφτεί από τα νερά του παρακείμενου χειμάρρου, τόσο που υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υποχωρήσει και να βρεθούν τα διερχόμενα αυτοκίνητα στο χείμαρρο ύψους 2-3 μέτρα.

·        Η εξέδρα των φιλάθλων έχει ραγίσει σε τρία σημεία κάθετα και το μετωπικό μπετόν στο αγωνιστικό χώρο έχει γείρει προς το γήπεδο, κινδυνεύοντας να πέσει σε μια μεγάλη βροχή.

·        Εικόνα εγκατάλειψης εμφανίζουν και τα αποδυτήρια, κυρίως σε θέματα ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων (ασυντήρητοι θερμοσίφωνες εκτός λειτουργίας, ντουζιέρες και άλλες υδραυλικές εγκαταστάσεις σε άθλια κατάσταση).

·        Ο τάπητας του γηπέδου ποδοσφαίρου σε άσχημη κατάσταση, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των αθλητών. Χαρακτηριστικά, παράγοντας της ομάδας ποδοσφαίρου μας ενημέρωσε πως ο Δήμος Ωρωπού ήταν ο μόνος που δεν άλλαξε τάπητα στην περιφέρεια το τελευταίο διάστημα.

Η διάχυτη εικόνα εγκατάλειψης αφορά όλους τους χώρους του γηπέδου (σπασμένο τζάμι στα αποδυτήρια, σκουπίδια, χόρτα ξερά κ.α.)

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν είναι, ασφαλώς, τυχαία. Απεικονίζει την εγκατάλειψη που βιώνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Την ίδια στιγμή, που οι Ανώνυμες Εταιρείες απολαμβάνουν χρηματοδοτήσεις, νέα υπερσύγχρονα γήπεδα, παραχωρήσεις δημοσίων χώρων, οι λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους αναγκάζονται να αθλούνται σε τριτοκοσμικές συνθήκες ή και να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. 


Διεκδικούμε δημόσιες, δωρεάν αθλητικές υποδομές για όλους με επαρκή στήριξη από το κράτος. Να δοθούν κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την συντήρηση και αναβάθμιση όλων των αθλητικών χώρων του Δήμου μας, αλλά και τη δημιουργία ελεύθερων χώρων άθλησης και αναψυχής.

Απαιτείται γενναία αύξηση των επιχορηγήσεων των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, με σταθερή και άμεση καταβολή τους κάθε χρόνο, ώστε να πάρουν ανάσα, να μειωθεί η επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας, των άνεργων γονιών, να μην εξαρτάται η λειτουργία ενός σωματείου αποκλειστικά και μόνο από την εύρεση χορηγού.

Άμεσα πρέπει να προχωρήσουν τα αναγκαία έργα συντήρησης των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου Καπανδριτίου και συγκεκριμένα:

Ø Συντήρηση των πυλώνων.

Ø Συντήρηση των αποδυτηρίων.

Ø Έργα αποκατάστασης της στατικότητας των κερκίδων.

Ø Αλλαγή του τάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου.



 

Προηγούμενο
Επόμενο