8 Ιουλίου 2022

Δήμος Ωρωπού: 18 χιλιόμετρα με 2 μεγάλες γέφυρες ο Οδικός άξονας Ωρωπού-Μαραθώνα

ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΩΡΩΠΟΥ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Τη σπουδαιότητα κατασκευής του παραλιακού άξονα Ωρωπού - Μαραθώνα και την ανάγκη έναρξης του εμβληματικού έργου το συντομότερο δυνατό προκειμένου να ξεκινήσει η ανάκαμψη και η αναβάθμιση της βορειοανατολικής Αττικής που για χρόνια αφέθηκε στην τύχη της, τόνισε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης στην Ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ωρωπού παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, των Βουλευτών Ανατολικής Αττικής της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου, Γιώργου Βλάχου, του δημάρχου Μαραθώνα Στέργιου Τσίρκα, των αντιπεριφερειαρχών Νίκου Πέππα, Θανάση Αυγερινού, της περιφερειακής συμβούλου Γεωργίας Βλάχου, του προέδρου του Αναπτυξιακού Οργανισμού Νέα Μητροπολιτική Αττική Νίκου Παπαγεωργίου, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Χωρικού Σχεδιασμού και Έργων Θανάση Κατσιγιάννη, των προέδρων των δημοτικών συμβουλίων, αντιπεριφερειαρχών, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, πρώην δημάρχων και βουλευτών, προέδρων συλλόγων και δημοτών του Δήμου Ωρωπού.

AΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Ο δήμαρχος Ωρωπού αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και αναφέρθηκε στην ανάδειξη του εμβληματικού έργου από τον Βασίλη Οικονόμου, είπε μεταξύ άλλων: «Oι δήμοι Μαραθώνα και Ωρωπού από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν πρωταγωνιστές σε όλες τις δραστηριότητες σε ένα ασύλληπτο ταξίδι ιστορίας και πολιτισμού. Αυτό το φυσικό προτέρημα δεν συνοδεύτηκε από τις ανάλογες παρεμβάσεις. Λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, ανυπαρξία σχεδίου ανάπτυξης και μικροπολιτικές σκοπιμότητες έχουν καταστήσει αυτή την ευλογημένη περιοχή σε πίσω αυλή της Αττικής. Είμαι βέβαιος όμως πως σήμερα μπορεί να πει τέλος στην υποβάθμιση. Εργα όπως ο οδικός άξονας Ωρωπού - Μαραθώνα, ο προαστιακός, οι βιολογικοί καθαρισμοί, η αστική συγκοινωνία, οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο είναι μερικά από τα έργα που μπορούν να αλλάξουν τον τόπο. Είναι χρυσή ευκαιρία να συζητήσουμε και να δρομολογήσουμε αυτά τα έργα και να δώσουμε στους πολίτες αυτά που διεκδικούσαν εδώ και δεκαετίας. Η κατασκευή του οδικού άξονα Ωρωπού - Μαραθώνα είναι ένα τέτοιο έργο πνοής που θα ενώσει τη βορειοανατολική Αττική και να αναπτυχθεί εμπορικά και τουριστικά. Εκμηδενίζονται οι αποστάσεις, οι ακτές αναβαθμίζονται. Η βορειοανατολική Αττική αποκτά νέο σημείο αναφοράς. Ας αλλάξουμε μαζί τη βορειοανατολική Αττική».

Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης είπε: «Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την βούλησή μας για επανεκκίνηση της Βόρειας Αττικής», ενώ ο Βασίλης Οικονόμου έκανε λόγο για «Βόρεια Ριβιέρα», όπου η τουριστική ανάπτυξη θα σεβαστεί το φυσικό περιβάλλον και που θα είναι συνέχεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
18 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας πρότεινε τον όρο «βορειοανατολική Ακτή», ο πρόεδρος του ΑΟΠΑ Νίκος Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του οδικού άξονα Ωρωπού – Μαραθώνα μήκους περίπου 18 χιλιομέτρων, ενώ ο Θανάσης Κατσιγιάννης χαρακτήρισε το έργο «οραματική σκέψη του Γιώργου Πατούλη» που θα οδηγήσει σε ανάπλαση και ανάπτυξη την ευρύτερη περιοχή. Είπε επίσης πως η μελέτη είναι ύψους 3,2 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 4 ανισόπεδους κόμβους, 18 οχετούς, αντιπλημμυρικών έργων, 2 γέφυρες, 100 και 80 μέτρων αντίστοιχα.
ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΛΑΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Στη δευτερολογία του ο δήμαρχος Ωρωπού απάντησε σε όσους επιχειρούν να μειώσουν τη σημασία των μεγάλων έργων που έχουν δρομολογηθεί για το Δήμο Ωρωπού όπως είναι η παραχώρηση, χρηματοδότηση και αξιοποίηση των Παλαιών Φυλακών Ωρωπού τονίζοντας πως μέχρι αρχές Αυγούστου 2022 θα γίνει η δημοπράτηση του έργου Μουσείου Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού, το Κτήμα των Φυλακών που θα αξιοποιηθεί και θα γίνει πάρκο και ένα μέρος του θα γίνει πάρκινγκ και θα εξυπηρετεί τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου. «Μην παραπληροφορούμε για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ο Δήμος Ωρωπού αλλάζει και προχωράει μπροστά και θα διεκδικούμε με όλες μας τις δυνάμεις πόρους και χρηματοδοτήσεις για το καλό του τόπου μας», είπε ο Γιώργος Γιασημάκης.Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού

Προηγούμενο
Επόμενο