7 Ιουνίου 2022

Ο Δήμαρχος, τα προβλήματα του Καλάμου και ο προγραμματισμός των έργων

 

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΑΑΚΑ Σπύρος Γιακουβής (στο μέσον), ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης (αριστερά) και η Γ.Γ. της ΕΣΠΑΚΑ Μαρία Εφροσύνη

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΩΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΠΑΑΚΑ

O Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης μετά από πρόσκληση της Ενωσης Συλλόγων Παραλίας Καλάμου Αγίων Αποστόλων (Ε.Σ.Π.Α.Α.Κ.Α.) είχε την ευκαιρία για περίπου 4 ώρες να ενημερώσει τα μέλη των προεδρείων των συλλόγων αλλά και πολίτες για το έργο της Δημοτικής Αρχής από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι σήμερα τόσο για το Δήμο Ωρωπού συνολικό και ειδικά για την Κοινότητα Καλάμου Αγίων Αποστόλων. Ακουσε με προσοχή τα θέμα που έθεσε ο πρόεδρος του Ε.Σ.Π.Α.Α.Κ.Α. Σπύρος Γιακουβής και έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα των προέδρων των συλλόγων, κατέγραψε ένα προς ένα όλα τα αιτήματα τους για μικρά μεγάλα έργα σε κεντρικά σημεία και γειτονιές.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ 

Ενημέρωσε για το ποια ήταν η κατάσταση που παρέλαβε στον Δήμο, για τον σχεδιασμό που έγινε ώστε να διεκδικηθούν χρηματοδοτήσεις ρεκόρ στην ιστορία του τόπου, για την επανεκκίνηση και την οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου και ειδικά της υπηρεσίας καθαριότητας, για τα έργα στην ύδρευση, αλλά και για τα όσα σχεδιάζονται μέσα από τις εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις του τεχνικού προγράμματος των 45.000.000 για το 2022 αλλά και για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του Δήμου Ωρωπού. 

ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ

 Παραδέχτηκε πως στον Κάλαμο δεν έχουν γίνει μεγάλα έργα υποδομής τις τελευταίες δεκαετίες και τόνισε πως έχει αναλάβει την ευθύνη και την υποχρέωση να αναβαθμίσει την περιοχή με μικρά και μεγάλα έργα και όχι μόνο υποσχέσεις και "ΘΑ". Μάλιστα, για του λόγου το αληθές ανακοίνωσε πως από την Δευτέρα 6/6 θα μεταφέρει το γραφείο του στην Κοινότητα Καλάμου.

 Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

 Υπενθύμισε για το μικρό σχετικά διάστημα που βρίσκεται στα ηνία του Δήμου σε σύγκριση με τα όσα έχουν γίνει και έχουν εξασφαλιστεί και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δυσκολίες που συνάντησε η Δημοτική Αρχή στα έργα στο αλιευτικό καταφύγιο του Καλάμου. Με την αποφασιστικότητα όλων τα έργα στο λιμάνι των Αγίων Αποστόλων ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, ενώ τον Οκτώβριο θα γίνει και η δεύτερη φάση των έργων με την εκβάθυνση.

Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Υποσχέθηκε πως πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα συνάντηση με την Ε.Σ.Π.Α.Α.Κ.Α. με αποκλειστικό θέμα τον Βιολογικό Σταθμό Καλάμου παρουσία και εκπροσώπων του Δήμου και της ΕΥΔΑΠ.

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ο δήμαρχος Ωρωπού επαινέθηκε από τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες που έκανε για την παραμονή του τμήματος Ασφαλείας στον Κάλαμο και για τις προσπάθειες που κάνει για την παραμονή των υποκαταστημάτων των Τραπεζών στον Δήμο.

ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΧΑΟΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΑΜΕ ΕΡΓΑ

"Είχαμε εποικοδομητική συνάντηση. Ακουσα μικρά και μεγάλα προβλήματα και την αγωνία των συμπολιτών μου. Σας διαβεβαιώνω πως η δημοτική αρχή κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Πρέπει όμως να υπάρχει υπομονή γιατί δεν παραλάβαμε μία καλοκουρδισμένη μηχανή που λειτουργούσε άψογα. Παραλάβαμε χάος και παλεύουν πολλοί άνθρωποι για να βάλουμε τις βάσεις, για να οργανώσουμε το Δήμο και τις υπηρεσία. Εχουμε προσπαθήσει και έχουμε κάνει πολλά. Θα γίνουν περισσότερα. Δεν έχουν γίνει ούτε τα μισά από αυτά που έχουμε προγραμματίσει και έχουμε εξασφαλίσει. Σύντομα θα κάνουμε και νέα συνάντηση".

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ;

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΑΑΚΑ Σπύρος Γιακουβής στον επίλογο του είπε: "Είχαμε αποτέλεσμα. Ηταν μία παραγωγική συνάντηση. Ευχαριστούμε όλους για το ενδιαφέρον σας. Είχαμε πολλές ερωτήσεις προς τον δήμαρχο, πήραμε πολλές απαντήσεις. Περιμένουμε να δούμε όσα έρχονται. Εχουμε ακόμα και μία τελευταία ερώτηση προς τον Δήμαρχο: Ποιος θα είναι αντιδήμαρχος Καλάμου".

Ο ΚΑΛΑΜΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ

Τον λόγο πήρε και πάλι ο δήμαρχος Ωρωπού και τόνισε: "Ο Κάλαμος δεν θα έχει αντιδήμαρχο. Θα έχει δήμαρχο. Θα είμαι εγώ προσωπικά το επόμενο διάστημα στον Καλάμο. Θα είμαι κάθε ημέρα εδώ για να λύσουμε τα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε. Οταν μπουν τα πράγματα σε μία σειρά θα πούμε περισσότερα".

Δείτε video: https://www.youtube.com/watch?v=S8-k8qRMGgE

Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού

 

 

Προηγούμενο
Επόμενο