31 Μαΐου 2022

Ένας κορυφαίος σολίστας στο Ωδείο Ωρωπού

 

Με τη στήριξη της Κ.Ε.Δ.Ω. το Ωδείο Σκάλας Ωρωπού διοργάνωσε σεμινάριο Πιάνου για τους μαθητές του με επίσημο καλεσμένο τον διακεκριμένο Σολίστ, Μαέστρο και Καθηγητή Δημήτρη Τουφεξή ο οποίος με τον τρόπο του έκανε διάλογο με τους μαθητευόμενους σολίστες του Ωδείου,τους συμβούλεψε και τους ενέπνευσε. Ήταν ένα πολύ επιτυχημένο σεμινάριο απ’ όπου οι μαθητές και οι γονείς τους απεχώρησαν γεμάτοι με πλούσιες εντυπώσεις και ενθουσιασμό.

Σύμφωνα με την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ο Δημήτρης Τουφεξής:

«Έχει δώσει εκατοντάδες ρεσιτάλ στις μεγαλύτερες αίθουσες της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας.

Ως σολίστ, έχει εμφανιστεί με τις πιο σημαντικές συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου: Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νέας Υόρκη, Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστώνης, Συμφωνική Ορχήστρα του Πίτσμπουργκ, Χονολούλου, Σιάτλ, Σαν Φρανσίσκο, Φλόριντα, Πενσυλβάνια, Λονδίνου, Γιουγκοσλαβίας, Βιέννης, Βουκουρεστίου, Ρωσίας, Ταϊβάν, Ταϋλάνδης, Μεξικού, Κολομβίας, Βραζιλίας, Κύπρου, Αυστραλίας, Ελβετίας, Φιλαρμονική Ορχήστρα της Δρέσδης, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης κ.α.

Έχει εμφανιστεί σε 50 Πολιτείες των ΗΠΑ, όπου πραγματοποιεί περιοδείες σε ετήσια βάση και έχει παίξει 10 φορές στο Λευκό Οίκο παρουσία του Προέδρου των Η.Π.Α., πάνω από 40 φορές στο Lincoln Center for the Performing Arts (όπου έκανε το πρώτο του ρεσιτάλ στη Νέα Υόρκη, στο Alice Tully Hall, τον Απρίλιο του 1982) και αρκετές στον Ο.Η.Ε. Έπαιξε επίσης στο John F. Kennedy Center for the Performing Arts της Ουάσιγκτον το 1987 και στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης (την Κυριακή 5 Απριλίου 1987, σε μια συναυλία που διοργανώθηκε για το όφελος για το Professional Children's School and New York Hospital) με έργα από Σκαρλάττι, Μπετόβεν, Σοπέν, Λιστ, Γκέρσουιν και Τουφεξή)»




*Οι φωτογραφίες είναι από την Σελίδα του Ωδείου Ωρωπού

Προηγούμενο
Επόμενο