30 Απριλίου 2022

Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής για τον Μάκη Μίτα


 

Ο ΩΡΩΠΙΩΤΗΣ ΜΑΚΗΣ ΜΙΤΑΣ ΔΟΞΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ


Τεράστια διεθνή επιτυχία για την Ελληνική Σκοποβολή πέτυχαν τρεις κορυφαίοι σκοπευτές μέλη της Εθνικής Ελλάδας στο σκητ. Μεταξύ αυτών είναι ο Ωρωπιώτης Μάκης Μίτας ο οποίος μάλιστα με την προσπάθεια του έκρινε τη μάχη με την πανίσχυρη ομάδα των ΗΠΑ και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Λονάτο της Ιταλίας. Πρόκειται για το πρώτο χάλκινο μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μάκη Μίτα για να τον συγχαρεί και να του εκφράσει την περηφάνια και τη χαρά των πολιτών του Δήμου Ωρωπού και τον προσκάλεσε στο Δημαρχείο μετά την επιστροφή της αποστολής στην πατρίδα.

"Είναι τεράστια επιτυχία. Αρκεί να σας πω πως ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε πάρει μετάλλιο σε παγκόσμιο κύπελλο. Είναι προϊόν σκληρής προετοιμασίας και μάλιστα μέσα σε δύσκολες εποχές. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας. Ευχαριστούμε αυτούς που πίστεψαν σε μας", δήλωσε ο Μάκης Μίτας σε επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη.

Η Εθνική Ελλάδας στο σκητ αποτελούμενη από τους Μάκη Μίτα, Νίκο Μαυρομμάτη, Χαράλαμπο Χαλκιαδάκη προκρίθηκε στον αγώνα του μεταλλίου με συνολικό σκορ 214 (Μίτας 73, Χαλκιαδάκης 71, Μαυρομμάτης 70). Στο μικρό τελικό αντιμετώπισε την ομάδα των ΗΠΑ αποτελούμενη από τον τρις χρυσό Ολυμπιονίκη (2012, 2016, 2021) και πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή (2005, 2009, 2015. 2018, 2019), Βίνσεντ Χάνκοκ. Μετά από 4 γύρους οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 4-4. Όλα κρίθηκαν στον 5ο γύρο κι εκεί ο Μάκης Μίτας έγραψε ιστορία, ήταν απόλυτα εύστοχος και χάρισε την ιστορική νίκη για την Εθνική Ελλάδας. Τo χρυσό μετάλλιο πήρε η οικοδέσποινα Ιταλία νικώντας στον τελικό 6-4 την Τσεχία.

Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού
Προηγούμενο
Επόμενο